Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απ. Κατσιφάρας: Η απομάκρυνση υλοποιείται – Τώρα άμεσα να ακολουθήσει η φύλαξη και αξιοποίηση

Απ. Κατσιφάρας: Η απομάκρυνση υλοποιείτα...

"Σήμερα το πρωί επικοινώνησα με τον Υπουργό κ. Βίτσα, εκφράζοντάς του την ικανοποίηση για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων"

Με αφορμή την σημερινή  έναρξη της υλοποίησης του σχεδίου για το μεταναστευτικό, που συμφωνήθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής , ο Περιφερειάρχης  Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας δήλωσε:

«Σήμερα, πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο βήμα. Με πολιτική βούληση και συνεργασία φαίνεται ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Η ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης δεν είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο φαίνεται μονόδρομος όταν ο στόχος είναι η επίλυση των προβλημάτων τοπικών κοινωνιών.

Σήμερα το πρωί επικοινώνησα με τον Υπουργό κ. Βίτσα, εκφράζοντάς του την ικανοποίηση για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Θα βρισκόμαστε σε επικοινωνία για την παρακολούθηση των εξελίξεων. Οι μετανάστες θα μεταφερθούν σε χώρους φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και δεν θα βρίσκονται στα χέρια αυτών που προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν.

Η Περιφερειακή Αρχή και εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε με τους φορείς της περιοχής μας, τους συλλόγους μας και όλη την τοπική κοινωνία, να διεκδικούμε για τον τόπο μας με σχέδιο και σωστή προετοιμασία.

Στο πλαίσιο συνεργασίας και εμπιστοσύνης που οφείλουμε να κινούμαστε όσοι συμμετέχουμε στα κοινά, καταθέσαμε την προηγούμενη εβδομάδα τις προτάσεις μας και τις προτεραιότητές μας για το πρόβλημα με τους μετανάστες που αντιμετωπίζει η πόλη της Πάτρας, οι κάτοικοι των περιοχών και οι επαγγελματίες που οι δραστηριότητές τους συνδέονται με το λιμάνι.

Οι άξονες αυτοί αφορούσαν:

Την απομάκρυνση των μεταναστών από τα εγκαταλειμμένα εργοστάσια-κτίρια.

Την διαρκή ενημέρωση για την απομάκρυνση.

Την φύλαξη και αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων από τους ιδιοκτήτες τους.

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν προβλέπεται η δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Βίτσα είχαμε διαβεβαιώσεις,  για τις οποίες σήμερα ξεκίνησε η υλοποίηση.

Το επόμενο κρίσιμο στάδιο είναι η φύλαξη των χώρων και η αξιοποίησή τους.

Εμείς, θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις.

Γνωρίζουμε ότι το μεταναστατευτικό είναι ένα σύνθετο και δύσκολο θέμα, που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και αφορά την Ευρώπη στο σύνολό της».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις