Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

5.500 χιλιάδες εγκεφαλικά (ο μεγαλύτερος αριθμός στη χώρα) αντιμετωπίστηκαν με έναν αγγειογράφο στο Πανεπιστημιακό του Ρίου

5.500 χιλιάδες εγκεφαλικά (ο μεγαλύτερος...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ξεκινά σήμερα το 10ο Πανελλήνιο συνέδριο Επεμβατικής Ακτινολογίας στην Πάτρα

Tο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επεμβατικής Ακτινολογίας φιλοξενεί η Πάτρα από τις 11 έως 13 Μαΐου. Το ετήσιο συνέδριο, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Επεμβατικής Ακτινολογίας και Νευροακτινολογίας, επιστρέφει φέτος, ύστερα από 5 χρόνια στην Πάτρα, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Όσοι παρακολουθήσουν το Συνέδριο θα δουν και θα ακούσουν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με τις εξελίξεις και τη σπουδαιότητα της επεμβατικής ακτινολογίας σε πολλούς κλάδους της ιατρικιής.

Όπως μάθαμε σε συνέντευξη Tύπου που δόθηκε το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου, στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα υπάρξουν ζωντανές επειδείξεις. Επίσης στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν και οι εμπειρίες ασθενών.

Οι καθηγητές – διοργανωτές του φετινού συνεδριου, δηλώνουν ότι … ονειρεύονται να δημιουργήσουν …μια 24ωρη αντιμετώπιση του εγκεφαλικού. Βέβαια, χρειάζεται η υποστήριξη και η επέκταση των δυνατοτήτων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, το οποίο σήμερα λειτουργεί με έναν αγγειογράφο. Με αυτόν, πέρυσι αντιμετωπίστηκαν 5.500 περιστατικά, ο μεγαλύτερος αριθμός σ' όλη τη χώρα.

Στην περιοχή μας το 60% των ασθενών με διαβητικό πόδι φθάνουν στον ακρωτηριασμό.

Η Πολιτεία μπορεί να βοηθήσει ανέφεραν οι επιστήμονες, με την τοποθέτηση δεύτερου αγγειογράφου και τον διορισμό ενός επεμβατικού ακτινολόγου στον "Αγ. Ανδρέα", ο οποίος διαθέτει έναν ολοκαίνουργιο και μοντέρνο αγγειογράφο αλλά δεν έχει επεμβατικό τμήμα.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΕΑ Δημήτριος Σιαμπλής (Ομ. Καθηγητής Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Πατρών), ο Κωνσταντίνος Κατσάνος , Επ. Καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, ο Δημήτριος Καρναμπατίδης, Καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Πατρών μίλησαν για τη σπουδαίοτητα της επεμβατικής ακτινολογίας και εξήγησαν όσα θα συμβούν στο Συνέδριο.

Και η Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας η οποία θα μιλήσει στο Συνέδριο για την ιατρική στα χρόνια της κρίσης.


 

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν τα εξής Εκπαιδευτικά Σχολεία (Workshops) Workshop για Νοσηλευτές
«Τοποθέτηση περιφερικά εισερχόμενων κεντρικών φλεβικών καθετήρων Picc»
Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 ώρα 10:00
Σάββατο 12 Μαΐου 2018 ώρα 11:30

Τα Workshops θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Συνεδριακού & Πολιτιστικού Κέντρου Πανεπιστημίου Πατρών, Αίθουσα Β

Για Ειδικευμένους ιατρούς
Vascular Workshop
Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 ώρα 16:00
Liver Workshop
Σάββατο 12 Μαΐου 2018 ώρα 09:00
Picc Workshop
Σάββατο 12 Μαΐου 2018 ώρα 16:30

Η Επεμβατική Ακτινολογία αποτελεί τις τελευταίες δεκαετίες μία διεθνώς αναγνωρισμένη, ραγδαίως αναπτυσσόμενη εξειδίκευση της Ακτινολογίας και γενικότερα των Απεικονιστικών Επιστημών, και από το 2012 αποτελεί επίσημη Υποειδικότητα της Ακτινολογίας και στη Ελλάδα.

Η Επεμβατική Ακτινολογία ως επιστημονικός ιατρικός κλάδος περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα απεικονιστικά κατευθυνόμενων ιατρικών πράξεων με σκοπό τη διάγνωση και θεραπεία πλειάδας παθήσεων στο Καρδιαγγειακό σύστημα, τον Εγκέφαλο, την Επεμβατική Ογκολογία, και τη Σπονδυλική στήλη.

 

Οι ενδοαγγειακές επεμβάσεις (μπαλονάκι – stent) για την αποκατάσταση της βατότητας των αγγείων ή την απόφραξη ανευρυσμάτων της αορτής και του εγκεφάλου, οι κατευθυνόμενες διαδερμικές θεραπείες για τον καυτηριασμό ή εμβολισμό κακοήθων όγκων, και οι επεμβάσεις ακριβείας στους σπονδύλους και τα νεύρα για τη θεραπεία του πόνου καλοήθους ή κακοήθους αρχής αποτελούν μερικά μόνο παραδείγματα της άκρως πρωτοποριακής ιατρικής εξειδίκευσης της Επεμβατικής Ακτινολογίας.

Το Επιστημονικό Πρόγραμμα του φετινού Συνεδρίου περιλαμβάνει τις νεότερες εξελίξεις στην ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση της περιφερικής αγγειοπάθειας, του εμβολισμού ανευρυσμάτων εγκεφάλου και αντιμετώπισης του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, του κυκλώματος αιμοκάθαρσης των νεφροπαθών ασθενών, του καρκίνου του ήπατος, και του χρόνιου πόνου του σκελετού.

Θα παρουσιαστούν επίσης πλήθος ενδιαφέρουσες εισηγήσεις διακεκριμένων Επεμβατικών Ακτινολόγων, Νευροακτινολόγων και Ακτινολόγων αλλά και Χειρουργών, Ογκολόγων, Αγγειοχειρουργών και λοιπών συνεργαζόμενων Ειδικοτήτων.

Για πρώτη φορά, στο συνέδριο , θα μεταδοθούν ιατρικές επεμβάσεις σε ασθενείς σε πραγματικό χρόνο με ζωντανή σύνδεση από τη Μονάδα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Live cases) στοχεύοντας σε μια υψηλών προδιαγραφών εκπαίδευση και διεπιστημονική συζήτηση.

Επίσης θα πραγματωθούν τρία Ιατρικά Workshops με θεματολογία τις νεώτερες διαγνωστικές μοθοδολογίες στο Ήπαρ και τα Αγγεία καθώς και δύο Workshops για νοσηλευτές πάνω τις τεχνικές τοποθέτησης περιφερικά εισερχόμενων κεντρικών φλεβικών καθετήρων (Picc) απευθύνονται αντιστοίχως σε νοσηλευτές και ιατρούς.

Τέλος, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας "Ζωή Γλυκιά" και του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Αχαΐας, θα πραγματοποιηθούν δύο Στρογγυλά Τραπέζια αντιστοίχως αφιερώνονται στον διαβητικό και νεφροπαθή ασθενή και την Επεμβατική Ακτινολογία.

Προσκαλούνται οι ιατροί επαγγελματίες, οι νοσηλευτές και οι τεχνολόγους των Ακτινολογικών Εργαστηρίων, το Ακαδημαϊκό Προσωπικό του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το ευρύτερο κοινό της πόλης να παρακολουθήσουν τις εργασίες του φετινού Πανελληνίου Συνεδρίου Επεμβατικής Ακτινολογίας που θα ανοίξουν την Παρασκευή 11 Μαΐου και θα λήξουν την Κυριακή 13 Μαΐου, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being