Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Επιστρέφει στην Πάτρα μετά από μια 5ετία και με ιατρικές επεμβάσεις σε ζωντανή μετάδοση, το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επεμβατικής Ακτινολογίας

Επιστρέφει στην Πάτρα μετά από μια 5ετία...

Από την Παρασκευή έως την Κυριακή

Tο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επεμβατικής Ακτινολογίας φιλοξενεί η Πάτρα από τις 11 έως 13 Μαΐου 2018. Το ετήσιο συνέδριο, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Επεμβατικής Ακτινολογίας και Νευροακτινολογίας,  επιστρέφει φέτος, ύστερα από 5 χρόνια στην Πάτρα, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η Επεμβατική Ακτινολογία αποτελεί τις τελευταίες δεκαετίες μία διεθνώς αναγνωρισμένη, ραγδαίως αναπτυσσόμενη εξειδίκευση της Ακτινολογίας και γενικότερα των Απεικονιστικών Επιστημών, και από το 2012 αποτελεί επίσημη Υποειδικότητα της Ακτινολογίας και στη Ελλάδα.

Η Επεμβατική Ακτινολογία ως επιστημονικός ιατρικός κλάδος περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα απεικονιστικά κατευθυνόμενων ιατρικών πράξεων με σκοπό τη διάγνωση και θεραπεία πλειάδας παθήσεων στο Καρδιαγγειακό σύστημα, τον Εγκέφαλο, την Επεμβατική Ογκολογία, και τη Σπονδυλική στήλη.

Οι ενδοαγγειακές επεμβάσεις (μπαλονάκι – stent) για την αποκατάσταση της βατότητας των αγγείων ή την απόφραξη ανευρυσμάτων της αορτής και του εγκεφάλου, οι κατευθυνόμενες διαδερμικές θεραπείες για τον καυτηριασμό ή εμβολισμό κακοήθων όγκων, και οι επεμβάσεις ακριβείας στους σπονδύλους και τα νεύρα για τη θεραπεία του πόνου καλοήθους ή κακοήθους αρχής αποτελούν μερικά μόνο παραδείγματα της άκρως πρωτοποριακής ιατρικής εξειδίκευσης της Επεμβατικής Ακτινολογίας.

Το Επιστημονικό Πρόγραμμα του φετινού Συνεδρίου περιλαμβάνει τις νεότερες εξελίξεις στην ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση της περιφερικής αγγειοπάθειας, του εμβολισμού ανευρυσμάτων εγκεφάλου και αντιμετώπισης του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, του κυκλώματος αιμοκάθαρσης των νεφροπαθών ασθενών, του καρκίνου του ήπατος, και του χρόνιου πόνου του σκελετού.

Θα παρουσιαστούν επίσης πλήθος ενδιαφέρουσες εισηγήσεις διακεκριμένων  Επεμβατικών Ακτινολόγων, Νευροακτινολόγων και Ακτινολόγων αλλά και Χειρουργών, Ογκολόγων, Αγγειοχειρουργών και λοιπών συνεργαζόμενων Ειδικοτήτων.

Για πρώτη φορά, στο συνέδριο , θα μεταδοθούν ιατρικές επεμβάσεις σε ασθενείς σε πραγματικό χρόνο με ζωντανή σύνδεση από τη Μονάδα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Live cases) στοχεύοντας σε μια υψηλών προδιαγραφών εκπαίδευση και διεπιστημονική συζήτηση.

Επίσης θα πραγματωθούν τρία Ιατρικά Workshops με θεματολογία τις νεώτερες διαγνωστικές μοθοδολογίες στο Ήπαρ και τα Αγγεία καθώς και δύο Workshops για νοσηλευτές πάνω τις τεχνικές τοποθέτησης περιφερικά εισερχόμενων κεντρικών φλεβικών καθετήρων (Picc) απευθύνονται αντιστοίχως σε νοσηλευτές και ιατρούς.

Τέλος, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας  "Ζωή Γλυκιά" και του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Αχαΐας, θα πραγματοποιηθούν δύο Στρογγυλά Τραπέζια αντιστοίχως αφιερώνονται στον διαβητικό και νεφροπαθή ασθενή και την Επεμβατική Ακτινολογία.

Προσκαλούνται οι ιατροί επαγγελματίες, οι νοσηλευτές και οι τεχνολόγους των Ακτινολογικών Εργαστηρίων, το Ακαδημαϊκό Προσωπικό του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το ευρύτερο κοινό της πόλης να παρακολουθήσουν τις εργασίες του φετινού Πανελληνίου Συνεδρίου Επεμβατικής Ακτινολογίας που θα ανοίξουν την Παρασκευή 11 Μαΐου και θα λήξουν την Κυριακή 13 Μαΐου, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being