Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Τίτος Πατρίκιος έκλεψε τις καρδιές των Πατρινών - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο Τίτος Πατρίκιος έκλεψε τις καρδιές των...

Εκδήλωση με την παρουσία του μεγάλου Έλληνα Ποιητή

Ο εικοστός αιώνας, διαμόρφωσε τα πολιτιστικά και κοινωνικά του χαρακτηριστικά και με το έργο σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων. Ο Τίτος Πατρίκιος ενεργός πολίτης στα τρανά του προηγούμενου αιώνα συνοδοιπόρησε με τα γεγονότα της τρέχουσας καθημερινότητας, καταθέτοντας σπουδαία ποιητικά έργα καθ’ όλο το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα.

Με την πρώτη του εκδοτική ποιητική συλλογή “Χωματόδρομος” που κυκλοφόρησε το 1954 κατέθεσε μια στιβαρή άποψη για την σύγχρονη ποίηση.

Αυτή την εποχή την υπηρέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είτε με τις ποιητικές του συλλογές είτε με τα πεζά  και τις μεταφράσεις του.

Ποιητής που γνωρίζει να υμνεί τον τόπο του και να ευλογεί τη σύγχρονη γλώσσα με τις λέξεις που χρησιμοποιεί ως εργαλεία για να τιμήσει τις κειμενικές του αξίες, τολμά να ορίσει με τον δικό του τρόπο τον ορίζοντα της σύγχρονης ποιητικής γραφής στον Ελλαδικό χώρο.

Το “Γραφείον Ποιήσεως” συνεχίζοντας την καταγραφή, την μελέτη και την παρουσίαση της σύγχρονης Ελληνικής Ποίησης αυτή τη φορά σε συνεργασία με την Λέσχη Ανάγνωσης Ποίησης “Jean Moreas”, τίμησε τον σημαντικό Έλληνα ποιητή Τίτο Πατρίκιο το βράδυ του Σαββάτου στο θέατρο Επίκεντρο+.

Τον ποιητή που παραβρεθηκε στην εκδήλωση προλόγισαν οι :

 

  • Μίνα Πετροπούλου Φιλόλογος Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας

 

 

  • Νικολέτα Κατσιδήμα – Λάγιου Φιλόλογος Ποιήτρια

 

Με το ποιητή συνομίλησε ο Αντώνης Δ. Σκιαθάς θέτοντας του καίρια θέματα που αφορούν την Λογοτεχνία και την Ποίηση ιδιαίτερα.

Τον ποιητή θα τιμήσουν πολίτες της Πάτρας και τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Ποίησης “Jean Moreas” τα οποία θα διαβάσουν ποιήματα του από όλο το πολυσχιδές ποιητικό του στερέωμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις