Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Διασωληνωμένοι στην ανάνηψη των χειρουργείων αντί για τη ΜΕΘ στο Ρίο - Δεν υπάρχουν κρεβάτια ούτε για... δείγμα...

Διασωληνωμένοι στην ανάνηψη των χειρουργ...

Τι καταγγέλλει η τριμελής επιτροπή της ΕΙΝΑ

Γεμάτη διασωληνωμένους ασθενείς , που  κανονικά θα έπρεπε να νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά δεν υπάρχουν κλίνες για να τους εξυπηρετήσουν, είναι το τελευταίο διάστημα ο χώρος ανάνηψης των χειρουργείων του νοσοκομείου Ρίου και το τμήμα αναζωογόνησης των επειγόντων περιστατικών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Τριμελής Επιτροπή της Ε.Ι.Ν.Α. ΠΓΝΠ «αποτέλεσμα είναι να διαταράσσεται η λειτουργία των χειρουργείων αλλά και να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών μιας και δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό και/ή συνθήκες νοσηλείας γι αυτά τα περιστατικά.

Την ίδια στιγμή που πανηγυρίζει η κυβέρνηση για πρωτογενές πλεόνασμα 4% η ζωή πολλών ασθενών βρίσκεται σε κίνδυνο. Πανελλαδικά υπάρχουν 150 κλίνες ΜΕΘ που λόγω προσωπικού – εξοπλισμού παραμένουν κλειστές, με τις ανάγκες να είναι ακόμα περισσότερες.

Το νοσοκομείο του Ρίου εξυπηρετεί έναν τεράστιο όγκο ασθενών όλης της 6ης ΥΠΕ ελλείψει συγκεκριμένων ειδικοτήτων – κλινικών στα υπόλοιπα νοσοκομεία (π.χ. θωρακοχειρουργικής, νευροχειρουργικής κ.α.), αδυνατώντας ωστόσο να ανταπεξέλθει.

Μπροστά σε ένα τέτοιο ζήτημα, η διοίκηση του νοσοκομείου, η 6η ΥΠΕ αλλά και το υπουργείο Υγείας δείχνουν απρόθυμοι, δυσχεραίνοντας το ιατρικό έργο και παράλληλα υποβαθμίζοντας συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας».

Η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι κ.κ. Γραμματικόπουλος Γ., Δαβουλος Χ. και Τσοχαντζής Σ, καταλήγει:

Απαιτούμε:

  • Να τοποθετηθεί επίσημα ο διοικητής του νοσοκομείου και η 6η ΥΠΕ για το ζήτημα.
  • Εδώ και τώρα να δοθεί λύση, όχι με ημίμετρα αλλά με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού (ιατρικού – νοσηλευτικού), προμήθεια κατάλληλου ιατρικού εξοπλισμού, αύξηση του κονδυλίου για την υγεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being