Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με επιτυχία η ημερίδα για τη “Βιωσιμότητα στη Διαχείριση Νερού στον Τομέα του Τουρισμού”

Με επιτυχία η ημερίδα για τη “Βιωσιμότητ...

Από το Εργαστήριο Κατανεμημένων Συστημάτων & Τηλεματικής

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα για τη “Βιωσιμότητα στη Διαχείριση Νερού στον Τομέα του Τουρισμού”, στα πλαίσια του έργου CASTWATER, την Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών Το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα το «Εργαστήριο Κατανεμημένων Συστημάτων & Τηλεματικής» συμμετέχει στο έργο «Coastal areas sustainable tourism water management in the Mediterranean (CASTWATER)».

Μια κοινοπραξία 11 εταίρων που αντιπροσωπεύουν 10 περιφέρειες της ΕΕ θα μοιραστεί γνώση και εμπειρία προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανάγκη για βελτίωση των πρακτικών σχετικά με μεθόδους μέτρησης και αξιολόγησης, να βρει τρόπους για την προώθηση της ευαισθητοποίησης πάνω στη βιώσιμη διαχείριση του νερού στον τουρισμό και να στηρίξει ιδέες υιοθέτησης αποτελεσματικών λύσεων στη διαχείριση υδάτων.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο «Βιωσιμότητα στη Διαχείριση Νερού στον Τομέα του Τουρισμού».

Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό ο Καθηγητής Δημοσθένης Πολύζος, Αναπληρωτής Πρυτάνεως Έρευνας και Ανάπτυξης και συμμετείχαν ως ομιλητές: ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, Αναπληρωτής Πρυτάνεως Οικονομικών, Προγραμματισμού και Εκτέλεσης Έργων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κος Νίκος Μπαλαμπάνης, ο κος Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ε.Α.Π κος Ιωάννης Κ. Καλαβρουζιώτης, Καθηγητής Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο κος Κων/νος Παπαγεωργακόπουλος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΜΒΑ, Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών ΔΕΥΑΠ και ο κος Γιώργος Τελώνης, Πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδος

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο CASTWATER είναι το πρώτο Interreg MED έργο που υποστηρίζει βιώσιμες τουριστικές πολιτικές και πρακτικές για την αποδοτική διαχείριση των υδάτων σε παράκτιες περιοχές. Η κύρια πρόκληση είναι να μειωθεί ο αντίκτυπος των τουριστικών δραστηριοτήτων στην περιβαλλοντική κληρονομιά και να βελτιωθεί η διαχείριση των υδάτινων πόρων. Ο απώτερος στόχος του έργου είναι η υποστήριξη της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτων στον τομέα του τουρισμού στις παράκτιες περιοχές της Μεσογείου μέσω της βελτίωσης της παρακολούθησης και της αξιολόγησης της υδάτινης βιωσιμότητας στον τομέα του τουρισμού.

Αναλυτικές πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην σελίδα: https://castwater.interreg-med.eu/el/

Οι παρουσιάσεις της ημερίδας είναι διαθέσιμες εδώ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις