Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Εντυπωσιάζει ο ρομποτικός βραχίονας του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Εντυπωσιάζει ο ρομποτικός βραχίονας του ...
Βγενόπουλος Φάνης

Και δεν είναι το μοναδικό έκθεμα στο περίπτερο του Εργαστηρίου στο Patras IQ

Tο ενδιαφέρον των επισκεπτών συγκεντρώνει το περίπτερου του Εργαστήριου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού (LMS), του Πανεπιστημίου Πατρών, στην έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ, η οποία φιλοξενείται στο γήπεδο «Δ. Τόφαλος» στην Πάτρα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο ρομποτικός βραχίονας που έχουν αναπτύξει οι επιστήμονες του Εργαστηρίου, που σηκώνει την τραβέρσα ενός αυτοκινήτου και την τοποθετεί στο κατάλληλο σημείο.

Την κίνηση αυτή στην αυτοκινητοβιομηχανία την κάνει κάποιος εργαζόμενος ο οποίος καλείτο να σηκώνει 10 με 12 κιλά σε 300 επαναλήψεις/ημέρα στη βάρδια του.

Βέβαια, ο βραχίονας δεν είναι το μοναδικό έκθεμα του περιπτέρου, μιας και το Εργαστήριο Εργαστήριου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού (LMS), έχει ακόμη αναπτύξει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στο εργαστήριο από προπτυχιακούς φοιτητές την «Ομάδα Formula Student» του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού, ενώ στο εργαστήριο έχουν αναπτύξει προηγμένες τεχνικές ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού με χρήση εικονικής πραγματικότητας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr