Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκπρόσωποι της πανελλήνιας ομοσπονδίας ΡΟΜΑ συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη- Επιχειρείται ενωτική προσπάθεια - ΦΩΤΟ

Εκπρόσωποι της πανελλήνιας ομοσπονδίας Ρ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Με φόντο την παγκόσμια ημέρα ΡΟΜΑ

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων παραχώρησαν την Παρασκευή συνέντευξη τύπου, με αφορμη την «Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά» και τις ποικίλες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στην Πάτρα. Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ έθεσε το ζήτημα της σταθερής θεσμικής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμμενων φορέων, ώστε να έλθουν ουσιαστικά αποτελέσματα για τους Έλληνες Ρομά.

Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο Βασίλη Πάντζο και τον Αντιπρόεδρο Νίκο Μυλωνά, έθεσε το ζήτημα της σταθερής θεσμικής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμμενων φορέων και στο επίπεδο της περιφέρειας, προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα για τους Έλληνες Ρομά.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε πως βασική προϋπόθεση για την ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι Ρομά στην Ελλάδα, είναι η άμεση απογραφή του πληθυσμού τους και η καταγραφή των αναγκών τους.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ στη συνάντησή του και με τον περιφερειάρχη, τόνισε την αναγκαιότητα, η χώρα να διαμορφώσει μία εθνική στρατηγική και να δρομολογήσει ολοκληρωμένες νομοθετικές παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την ισότιμη αντιμετώπιση των Ρομά με όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες.

Εξάλλου οι εκπρόσωποι της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ είχαν συναντήσεις εκτός από εκείνη με τον περιφερειάρχη, με τον μητροπολίτη Πατρών αλλά και τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις