Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών "μαλώνει" τον Γιούνκερ για τις δηλώσεις του, για Αιγαίο και Έλληνες Στρατιωτικούς

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών "μαλώ...

Απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον πρόεδρο της Κομισιόν

Με γραπτή ανακοίνωσή του απαντά στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Hami Aksoy. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις του Jean-Claude Juncker από το βήμα της ελληνικής Βουλής για το Αιγαίο και την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ τον κατηγορεί ότι υιοθετεί τις ελληνικές θέσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Είδαμε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Jean-Claude Juncker μιλώντας στην ελληνική Βουλή με το πρόσχημα της «συμπαράστασης της Ένωσης» εξακολούθησε τη συνήθεια να αποφαίνεται με ύφος ειδικού. Οι αρμόδιοι της ΕΕ χάνουν την πειστικότητα και την αξιοπιστία τους με αυτές τις δηλώσεις που στηρίζονται στις ελληνικές και ελληνοκυπριακές θέσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Απορρίπτουμε αυτές τις επιπόλαιες -που απέχουν πολύ από την σοβαρότητα- ανακοινώσεις, οι οποίες στερούνται νομικού ερείσματος.

Πέραν αυτών μας εκπλήσσει και η δήλωση του κ. Juncker να «αφεθούν οπωσδήποτε ελεύθεροι» οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην χώρα μας. Οι Έλληνες στρατιωτικοί που παραβίασαν τους τουρκικούς νόμους δεν έχουν κανένα προνόμιο μπροστά στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη προσέγγιση που, όποτε το επιθυμεί, υπενθυμίζει το κράτος δικαίου, και όταν την συμφέρει, δεν αποφεύγει να κάνει δηλώσεις που συνιστούν παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη».

 

AΠΕ -ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις