Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το "Fuego" της Φουρέιρα προοριζόταν για την Παπαρίζου - Το τραγούδησε και σε demo -ΒΙΝΤΕΟ

Το "Fuego" της Φουρέιρα προορι...

Θα το πει η Ελένη Φουρέιρα για την Κύπρο στον 1ο ημιτελικό της φετινής Γιουροβίζιον

Πλησιάζει η ώρα της φετινής Eurovision και η αγωνία και το ενδιαφέρον ανεβαίνουν ολοένα. Όπως έχουμε ήδη πει αυτό το σαββατοκύριακο 27 και 28/4/2018 στις 18.45 θα μεταδοθούν σε 2 ειδικές εκπομπές της ΕΡΤ1 τα βίντεο κλιπ των τραγουδιών των 2 ημιτελικών καθώς και των big 5 (Αγγλίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και της διοργανώτριας Πορτογαλίας που περνούν απευθείας στον τελικό της 12ης Μαΐου 2018).

Στο μεταξύ στο κλαμπ Shamone στην Αθήνα δόθηκε το καθιερωμένο πάρτι της Γιουροβίζιον παρουσία και καλλιτεχνών που έχουν πάει Γιουροβίζιον όπως η Σοφία Βόσσου, η Έλενα Παπαρίζου, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου αλλά και η Ελένη Φουρέιρα που εκπροσωπεί φέτος την Κύπρο με το χορευτικό κομμάτι «Fuego».

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό, παλιότερα είχε ερμηνεύσει σε demo το τραγούδι “Fuego” που έχει γράψει ο Alex Papaconstantinou, και η νικήτρια της Γιουροβίζιον του Κιέβου του 2005 για λογαριασμό της Ελλάδας, Έλενα Παπαρίζου, η οποία και είναι καλή φίλη και συνεργάτιδα με τον Alex Papaconstantinou.  Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε το όνομα της Έλενας Παπαρίζου ήταν μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν μήπως εκπροσωπούσαν φέτος την Κύπρο. Ωστόσο μετά από τις σχετικές συζητήσεις που έγιναν η Έλενα Παπαρίζου αποφάσισε να μην το ξαναεπιχειρήσει (είχε προσπαθήσει και πριν λίγα χρόνια με τη Σουηδία και είχε πάει πολύ καλά, είχε έρθει 4η στο πολύ απαιτητικό Φεστιβάλ – εθνικό τελικό που διοργανώνουν οι Σουηδοί).

Μπορεί λοιπόν οι υπεύθυνοι του ΡΙΚ και ο στιχουργός Alex Papaconstantinou, παρότι ταξίδεψαν στην Αθήνα για να πείσουν την Έλενα Παπαρίζου να μην τα κατάφεραν, ωστόσο η νικήτρια της Γιουροβίζιον του 2005 έκανε ένα demo version του “Fuego” που τελικά θα το πει η εκρηκτική Ελένη Φουρέιρα, μία πολύ ταλαντούχα καλλιτέχνιδα με καταγωγή από την Αλβανία, με μία ολοένα ανοδική πορεία τα τελευταία 9-10 χρόνια στην Ελληνική μουσική ποπ σκηνή.

Η Κύπρος θα εμφανιστεί 19η και τελευταία στον 1ο ημιτελικό της Τρίτης 8 Μαΐου και θα φορά δημιουργία του διάσημου σχεδιαστή μόδας Βρεττού Βρεττάκου.

Στον ίδιο ημιτελικό με συγκεντρωμένα πολλά φαβορί, διαγωνίζεται και η Ελλάδα στην 14η θέση με τη Γιάννα Τερζή και το «Όνειρο μου».

*Η Κύπρος συμμετέχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον από το 1981 και η καλύτερη θέση που έχει κερδίσει είναι η 5η, δύο φορές το 1982 με την Άννα Βίσση και την μπαλάντα "Μόνο η αγάπη" και το 2004 με το “Stronger Every Minute” που είχε πει η Λίζα Ανδρέας στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight