Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο κύκλος της ζωής μας

Ο κύκλος της ζωής μας

Του Στέλιο Ταταράκη

Από τη στιγμή που γεννηθήκαμε έως σήμερα έχουμε κάνει πολλές δράσεις, υλοποιούμε καθημερινά διάφορες δραστηριότητες, είτε μας αρέσουν, είτε δεν μας αρέσουν, είτε έχουν αποτέλεσμα, είτε όχι.

Αυτός είναι ο κύκλος. Είναι μια σειρά από διαδικασίες οι οποίες μας δημιουργούν κάποια αποτελέσματα. Αυτό το φαινόμενο υπάρχει σε όλους τους τομείς της ζωής μας, στον ψυχικό, στο πνευματικό, στις σχέσεις μας, στη δουλειά μας και σε ότι άλλο ασχολούμαστε. Μέσω του καθόμαστε, μαθαίνουμε, βολευόμαστε, δημιουργείται ένα κλίμα το οποίο μας υπνωτίζει και μας κάνει να νιώθουμε άνετα και πολύ καλά, αλλά στην πραγματικότητα στριμώχνουμε τον εαυτό μας και περιορίζουμε τα θέλω μας.

Λόγω του περιορισμού, έχουμε ως αποτέλεσμα το να ξεφεύγουμε από τους στόχους που έχουμε θέσει στη ζωή μας. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως στην αρχή που μπήκαμε μέσα στον κύκλο είχαμε ενθουσιαστεί και σιγά σιγά χωρίς να το καταλάβουμε όλα αυτά γύρισαν και έγιναν ρουτίνα. Το μυαλό μας βολεύτηκε, το σώμα μας βολεύτηκε όλη η φυσιολογία μας βολεύτηκε και αναπαυτήκαμε. Χρειάζεται  πολύ θέληση για να βγούμε μέσα από τον κύκλο που έχουμε μπει, διότι σαν πλάσματα φοβόμαστε το διαφορετικό.

Οπως είναι δομημένος ο εγκέφαλος μας, είναι πολύ δύσκολο να αρχίσει να κάνει αμέσως κάτι το διαφορετικό από αυτό που έχει μάθει, όμως είναι η μόνη λύση εάν θέλουμε να απελευθερώσουμε όλες τις δυνάμεις μας που κρύβουμε μέσα μας. Εάν θέλουμε να είμαστε χαρούμε, ευτυχισμένοι σε όλη τη μέρα μας θα πρέπει να φύγουμε μέσα από τον κύκλο.

Το διαφορετικό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε ώστε να είμαστε ευτυχισμένοι και να δίνουμε το 100% του εαυτού μας σε ότι κάνουμε. Μόνο όταν κάνουμε κάτι διαφορετικό μαθαίνουμε και καταφέρνουμε να φτάσουμε τους στόχους μας, και μαζί, εμείς εκεί που θέλουμε.

Πάντα είμαστε μέσα σε ένα κύκλο, για την ακρίβεια βρισκόμαστε στο επίκεντρο κάθε φορά και δεχόμαστε τα ερεθίσματα από το περιβάλλον που έχουμε δημιουργήσει. Όσο καλό και εάν είναι το περιβάλλον θα πρέπει να το αλλάζουμε διότι αυτό θα μας αναζωογονεί και θα μας ανανεώνει με νέες ιδέες. Έτσι θα δούμε πως μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα αποτελέσματα από ότι πριν.

Ο κύκλος βολικότητας δεν μας κάνει καλό, αντιθέτως μας περιορίζει με τέτοιο τρόπο που δεν το καταλαβαίνουμε, μας κάνει κακό. Για να γίνει το καλύτερο για τον εαυτό μας χρειάζεται δύναμη, πίστη, προσπάθεια και εμπιστοσύνη. Πρέπει να πάρουμε την απόφαση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις