Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τρία φιλμ που πάνε φέτος Κάννες, θα τα δούμε στην Ελλάδα από την Ama Films

Τρία φιλμ που πάνε φέτος Κάννες, θα τα δ...

Ανάμεσα τους και το «The Wild Pearl Tree» του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϋλάν

Τρεις ταινίες που θα πραγματοποιήσουν την παγκόσμια πρεμιέρα στο φετινό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών (8-19 Μαΐου 2018) αναμένεται να προβάλει στις Ελληνικές αίθουσες την επόμενη χειμερινή σεζόν 2018-2019, η εταιρεία Αma Films.

Πιο συγκεκριμένα, στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα για τον Χρυσό Φοίνικα, επιστρέφει o βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα το 2014 για τη "Χειμερία Νάρκη" Νουρί Μπιλγκέ Τσεϋλάν από την Τουρκία, με το «The Wild Pearl Tree», μια ταινία γύρω από έναν συγγραφέα που επιστρέφει στο χωριό του για να ξαναβρεί την έμπνευσή του αλλά και χρήματα για την έκδοση του βιβλίου του. Όμως τα χρέη του πατέρα του τον ακολουθούν.

Επίσης, ο βραβευμένος με το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία το 2006 για τις "Ακίνητες ζωές" και με Βραβείο καλύτερου σεναρίου στις Κάννες το 2013 για την "Αίσθηση αμαρτίας",  Ζία Ζανγκέ, θα προβάλλει το «Ash is Purest White», μια ιστορία βίαιης αγάπης που εκτυλίσσεται από το 2001 έως το 2017.

Ταινία έναρξης στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» των Καννών θα είναι το «Donbass» του Σερκέι Λοζνίτσα, βραβευμένου με FIPRESCI στις Κάννες το 2012 για "Το πρόσωπο της ομίχλης". Πρόκειται για μια ιστορία επιβίωσης στα δυσδιάκριτα όρια πολέμου, ειρήνης και ανελέητης προπαγάνδας.

*Τα φιλμ ενδεχομένως να έρθουν για προβολή και στην Πάτρα.

«Ash is Purest White».

«Ash is Purest White».

«Ash is Purest White».

«Donbass» του Σερκέι Λοζνίτσα.

«Donbass» του Σερκέι Λοζνίτσα.

«Donbass» του Σερκέι Λοζνίτσα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture