Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Επίσκεψη-γνωριμία στη Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς από την Κοινο_Τοπία

Πάτρα: Επίσκεψη-γνωριμία στη Στέγη Γραμμ...

Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 το πρωί.

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία (www.koinotopia.gr) στο πλαίσιο της προαγωγής του Πολιτισμού και της γνωριμίας με χώρους που αναφέρονται στις ιστορικές μνήμες της πόλης διοργανώνει επίσκεψη γνωριμίας στη Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς στην οδό Κορίνθου 241, στο κέντρο της Πάτρας το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 το πρωί.

Με τη βοήθεια του Νίκου Μπακρόζη μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Στέγης Γραμμάτων μέλη και φίλοι της οργάνωσης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το σπίτι που γεννήθηκαν ο μεγάλος Έλληνας ποιητής, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ιστορικός και κριτικός της λογοτεχνίας Κωστής Παλαμάς και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ματθίλδη Σεράο. Την επίσκεψη θα διανθίσει η απαγγελία της Αλέκας Ράπτη (εκπαιδευτικού-εμψυχώτριας) με στίχους του ποιητή.

Στη δράση αυτή μπορούν να μετάσχουν άτομα από 16 ετών αφού προηγουμένως κάνουν την απαραίτητη κράτηση στη γραμματεία του συλλόγου στο 2615.002009. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θα ισχύσει σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις.

Η δράση αυτή εντάσσεται σε έναν διαχρονικό σχεδιασμό του συλλόγου που στόχο έχει την προσέγγιση ιστορικών, κοινωνικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της Πάτρας ανασύροντας μνήμες με τη βοήθεια συμπολιτών με ειδίκευση γνωστικού αντικειμένου.

Η «Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς» στην ιστοσελίδα της αυτοπροσδιοριζόμενη αναφέρει: Είναι ο φορέας που διαχειρίζεται την οικία όπου γεννήθηκε ο Ποιητής, και υποστηρίζει τις πολιτιστικές δράσεις που συνδέονται με αυτήν. Υλοποιεί το όραμα του Αθανάσιου Στεφανόπουλου, ο οποίος αγόρασε το οίκημα και με τη συνεργασία άξιων και ευαίσθητων ανθρώπων αναστήλωσε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο ποιητής και του έδωσε μια δεύτερη ζωή.

Σκεφτήκαμε πως αυτή η δεύτερη ζωή δεν έπρεπε να αρχίζει και να τελειώνει πάνω στο φαινόμενο «Παλαμάς», αλλά να αποκτήσει ευρύτερο περιεχόμενο. Ο ίδιος ο Παλαμάς, άλλωστε, συνομιλούσε με τους πνευματικούς ανθρώπους του καιρού του, μετείχε στα πράγματα της χώρας, ήταν ανοιχτός σε ιδέες, ρεύματα, γεγονότα.

Εκτιμήσαμε ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει και με το σπίτι του. Να είναι ένα σπίτι ανοιχτό στους ανθρώπους, στις ιδέες, στο μέλλον. Να αποτελέσει το ίδιο το σπίτι τον καταλύτη για αναζητήσεις και πνευματική παραγωγή που θα επιτρέψει στη γενέτειρα πόλη του ποιητή, στους νέους ανθρώπους ιδιαίτερα, να κάνουν ένα βήμα μπροστά, ένα άλμα προς τον κόσμο.

*Η Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 13 Ιανουαρίου 2018 παρουσία του Αθανασίου Στεφανόπουλου που με δωρεά του ανακαινίστηκε το ιστορικό οίκημα, και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture