Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Στο Πάνθεον η γλυκόπικρη «Djam:Μποέμικη Ψυχή» με τη Δάφνη Πατακιά

Πάτρα: Στο Πάνθεον η γλυκόπικρη «Djam:Μπ...

Συνεχίζεται και η αξιόλογη, υποψήφια για Όσκαρ ταινία "Η Προσβολή"

Το φιλμ «Djam:Μποέμικη Ψυχή» που είναι μία Ελληνογαλλική συμπαραγωγή του 2017 με γυρίσματα στην Μυτιλήνη και την Κωνσταντινούπολη που βγήκε στις αίθουσες της Αθήνας την περασμένη Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, θα προβάλλεται από την Πέμπτη 26/4/2018 στις 22.00 στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημητρίου Γούναρη.

Διάρκεια: 97 λεπτά.

Η σκηνοθεσία είναι του Τόνι Γκατλίφ και παίζουν οι Σιμόν Αμπκαριάν, Δάφνη Πατακιά, Μαρίν Καγιόν.

Η νεαρή Ντζαμ ταξιδεύει από τη Λέσβο στην Κωνσταντινούπολη για να επιδιορθώσει ένα εξάρτημα από τη μηχανή του πλοιαρίου του θείου της. Εκεί θα συναντήσει τη Γαλλίδα ταξιδιώτισσα Αβρίλ και μαζί θα μετατρέψουν τις επαγγελματικές υποχρεώσεις σε ένα μουσικό ταξίδι αυτογνωσίας.

Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», πρόκειται για μία γλυκόπικρη ταινία δρόμου του Τόνι Γκατλίφ, γεμάτη από τη μουσική του ρεμπέτικου, το οποίο λατρεύει η κεντρική ηρωίδα Ντζαμ. Πνεύμα αναρχικό και αδάμαστο η Ντζαμ (την οποία και ερμηνεύει η ανερχόμενη Δάφνη Πατακιά) βρίσκεται στο επίκεντρο ενός επικού ταξιδιού σημαδεμένου από απρόοπτα, νέες φιλίες καθώς και ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.

Διανομή από την Tanweer.

Στο μεταξύ στο Πάνθεον συνεχίζεται για 2η εβδομάδα από την Πέμπτη 26/4 στην προβολή των 19.45 η αξιόλογη πολιτικοινωνική ταινία από τον Λίβανο που βραβεύτηκε στο περασμένο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας και προτάθηκε για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής φέτος, «Η Προσβολή - The Insult» (διανομή από την Seven Films) σε σκηνοθεσία Ζιάντ Ντουεϊρί με τους: Αντέλ Καράμ, Κάμελ Ελ Μπάσα, Καμίλ Σαλαμέχ.

Όταν μια λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε έναν Λιβανέζο φανατικό χριστιανό κι έναν Παλαιστίνιο πρόσφυγα κλιμακώνεται, η υπόθεση φτάνει στο δικαστήριο και παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το φιλμ πρέπει να πούμε πως καταδεικνύει πόσο σύνθετη πραγματικά και μπερδεμένη παραμένει η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Εδώ επίκεντρο είναι ο Λίβανος όπου οι πληγές από τον εμφύλιο πόλεμο που κράτησε πολλά χρόνια όπως και το θέμα των Παλαιστινίων παραμένουν ανοιχτές και πονούν. Η ταινία δείχνει πως μία ασήμαντη αφορμή και μία συγγνώμη που για λόγους εγωισμού και υπέρμετρου πατριωτισμού δεν λέγεται, έχει ως συνέπεια, η αντιπαράθεση να λάβει διαστάσεις εθνικού ζητήματος.

Ίσως κάποια πράγματα σας μπερδέψουν μιας και πρέπει να γνωρίζει κάποιος τι έχει συμβεί στον Λίβανο, ωστόσο το φιλμ είναι καλοπαιγμένο και στο τέλος αφήνει το θεατή σκεπτικό αντιμετωπίζοντας με περισσή συμπάθεια και τις δύο πλευρές. Είδαμε στην προβολή του περασμένου Σαββάτου στο Πάνθεον και πολλούς τοπικούς εκπροσώπους του νομικού κλάδου που είχαν σπεύσει να δουν την ταινία.

Διάρκεια: 112 λεπτά.

ΣΙΝΕ ΠΑΝΘΕΟΝ

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 7€

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ-ΜΑΘΗΤΙΚΟ 6€

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (4ΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ) 20€.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture