Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"ΚΟΥΚΛΕΣ- ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ACT ΑΠΟ 30/4

"ΚΟΥΚΛΕΣ- ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓ...

Με την θεατρική ομάδα Bad Eggs

Η θεατρική ομάδα Bad Eggs κλείνει τον κύκλο των μαθημάτων της για φέτος με την παρουσίαση της παράστασης «Κούκλες - Μία σπουδή για το που πήγε ο Σουρεαλισμός», στο θέατρο act, στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, στην Πάτρα. Η ομάδα Bad Eggs χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές του αυτοσχεδιασμού, τον κινησιακό κώδικα των σωμάτων τους και τη φωνή τους, δημιουργούν για άλλη μία φορά μία devised παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 στις 22.00 στο θέατρο act.

Παίζουν με τον σημειολογικό κώδικά φλερτάροντας με τον σουρεαλισμό με στόχο να δείξουν τι έμαθαν φέτος. Το devised theatre (θέατρο της επινόησης) είναι μία τεχνική του επιτελεστικού που βασίζεται σε αυτοσχεδιασμούς υπό συγκεκριμένη συνθήκη. Τα μέλη των Bad Eggs αντλούν από τη φαρέτρα του devised την ομαδικότητα, τη συνδημιουργία, την ελεύθερη έκφραση μέσα από τη σύνθεση των διαφορετικών εικόνων.

Σχεδόν ένας αιώνας έχει περάσει από τότε που ο Αντρέ Μπρετόν έγραψε το μανιφέστο του Σουρεαλισμού χωρίς ποτέ να γράψει τον επικήδειο του. Τα Bad Eggs είδαν τον Σουρεαλισμό και το τέλος του από διαφορετικό πρίσμα και αποφάσισαν να σας διηγηθούν μία ιστορία που δεν έχετε ξαναδεί. Ο χρόνος, η καθημερινότητα, το μεταίχμιο, η επιβίωση, η φαντασία, η ζωή και ο θάνατος, ο έρωτας και η απόρριψη αποτελούν τις θεματικές ενότητες που απασχολούν την ομάδα.

Όχι δε θα ανέβετε πολλά επίπεδα κουλτούρας με την παράσταση μας, δεν είναι τόσο ψαγμένη όσο ακούγεται!

Υπεύθυνοι ομάδας: Ελένη Λαδά, Ιωάννης Αναστασόπουλος

Μέλη ομάδας: Διονυσία Αλβανού, Δήμητρα Αλεξανδράκου, Αλίνα Βασιλειάδου, Χρήστος Βασιλόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μυρτώ Δημοπούλου, Νίκος Διαμαντόπουλος, Ελευθερία Θανάση, Βιβή Καλαμπαλίκη, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Άννα Καρατσώρη, Κωνσταντίνος Κτιστάκης, Τριαντάφυλλος Κωνσταντινάκος, Μαρίτα Ματσούκα, Βαγγέλης Μουρελάτος, Δάφνη Πραγγίδη, Δημήτρης Ροντογιάννης, Τάνια Κοκκινογένη, Βιβή Φωτοπούλου, Άγγελος Φώτος.

Μουσική Σύνθεση: Βαγγέλης Μουρελάτος

Φωτισμοί: Ιωάννης Αναστασόπουλος

Σκηνογραφία – Κοστούμια: Ελένη Λαδά

Κατασκευή κοστουμιών: Ιφιγένεια Ζήση, Ελένη Λαδά.

*Η Ελένη Λαδά έχει γεννηθεί στη Μελβούρνη και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι θεατρολόγος και φέτος ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της δίπλωμα με ειδίκευση στο «Αρχαίο Θέατρο». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, υποκριτικής και story telling με την Τζωρτζίνα Κακουδάκη, την Άννα Παπαγεωργίου και την ομάδα “Iδέα” αντίστοιχα. Έχει συμμετάσχει σε δεκαήμερο σεμινάριο θεατρικής αγωγής για παιδιά οικονομικών μεταναστών στη Σικελία από την ομάδα “Area Teatro” και σε σεμινάριο για το Performance Art στο Tate Museum στο Λονδίνο.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής και σκηνοθεσίας με την Αναστασία Κουμίδου και Μichael Μauldin. Έχει βραβευτεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το μυθιστόρημα της, Άγγελοι στον Παράδεισο. Το θεατρικό της έργο Κρεμάστρα ανέβηκε στο θέατρο act το 2014. Έχει υπάρξει βοηθός σκηνοθέτη στις παραστάσεις: Κρυφό Ευαγγέλιο (2014), Κώστας Καρυωτάκης: οι εντυπώσεις ενός πνιγομένου (2015), Το κορίτσι που επιμένει (2015), η ΑΠόΧΗ (2016), Το παιδί με το ποδήλατο στο θέατρο act (2016). Τέλος, έχει σκηνοθετήσει την παράσταση Οι Κλουβίοι (2017).

Ο Ιωάννης Αναστασόπουλος έχει γεννηθεί το 1985 και έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Γούμερο Ηλείας. Σε νεαρή ηλικία μετακόμισε στην Πάτρα όπου ζει μέχρι και σήμερα. Σπουδάζει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου και ασχολήθηκε για πρώτη φορά με το θέατρο μέσω των πολιτιστικών ομάδων. Έχει δημιουργήσει τη θεατρική ομάδα Bad Eggs και εργάζεται ως φωτιστής. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία σε διάφορες παραγωγές και παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής και σκηνοθεσίας στο ΔΗΠΕΘΕ Πατρών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια-μαθήματα υποκριτικής και σκηνοθεσίας με την Αναστασία Κουμίδου, τον Γεράμισο Γενατά, τον Δημήτρη Φραγκιόγλου, τον Μichael Μauldin. Το 2005 ανεβάζει το πρώτο του θεατρικό έργo Moments στο πλαίσιο της πολιτιστικής εβδομάδας Πατρών. Ακολουθούν τα έργα του: “Ο δισέγγονος του Δον Ζουάν στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη το 2007, Το Λεξιλόγιο των ηλιθίων στο θέατρο Πολιτεία το 2012, Το παιδί με το ποδήλατο 2015 θέατρο Aγορά – 2016 θέατρο Act.

Έχει σκηνοθετήσει την παράσταση Οι Κλουβίοι με τη θεατρική ομάδα Bad Eggs 2017. Φέτος έγραψε και σκηνοθέτησε το έργο Απάγκιο.

*Ημερομηνίες παραστάσεων: Δευτέρα 30 Απριλίου, Τρίτη 01, Τετάρτη 2, Πέμπτη 3, Δευτέρα 7, Τρίτη 8, Τετάρτη 9, Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Μαΐου στις 22.00.

Τιμή εισιτηρίου: 5€ (Γενική Είσοδος)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037 και 6936122263

(Η αίθουσα κλιματίζεται).

*Εκ των υποστηρικτών των παραστάσεων του act είναι το thebest.gr.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture