Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Ταφόπλακα» για τα παραθαλάσσια καταστήματα της Πάτρας- Η Κτηματική δεν αποδέχεται τη μείωση τελών λόγω τσούχτρας

«Ταφόπλακα» για τα παραθαλάσσια καταστήμ...

Έντονα προβληματισμένοι οι επιχειρηματίες

Αντιμέτωποι με νέο πονοκέφαλο βρίσκονται όπως όλα δείχνουν οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην ακτογραμμή του Δήμου Πατρέων οι οποίοι εκτός από τις μέδουσες που και φέτος αναμένεται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, βρίσκουν «τείχος» στην Κτηματική Υπηρεσία η οποία, επί της ουσίας, αρνείται να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση των τελών που πληρώνουν για τα τραπεζοκαθίσματα.

Θυμίζουμε ότι μετά την περσινή οικονομική τους καταστροφή και την πτώση του τζίρου τους κατά 40% με 50%, οι επαγγελματίες είχαν ζητήσει από τη δημοτική Αρχή να ρίξει την τιμή ανά τετραγωνικό. Πράγματι το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε την σχετική απόφαση και όλοι περίμεναν ότι φέτος θα πληρώσουν 5 ευρώ το τετραγωνικό από 22 που ήταν πέρυσι. Όμως οι μαγαζάτορες υπολόγιζαν χωρίς την… Κτηματική η οποία επιμένει ότι δεν μπορεί να ορίσει την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο κάτω από τα 20 ευρώ.

Και τούτο παρά το γεγονός ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης η οποία μάλιστα έχει περάσει από έλεγχο στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία την ενέκρινε ως προς την νομιμότητά της.

Μέσα στην εβδομάδα ο επιχειρηματίας κι πρώην αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής, Σπύρος Στεργίου, μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα κ.α., επισκέφθηκαν την προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας στην οποία εξέθεσαν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και της ζήτησαν να κάνει δεκτή την απόφαση του Δήμου για τη μείωση του τέλους. Σύμφωνα με πληροφορίες η απάντηση ήταν κάθετη.

 

Δίχτυα για την αντιμετώπιση των μεδουσών ζητούν από την Περιφέρεια οι επαγγελματίες

 

Η επικεφαλής της Υπηρεσίας στην περιοχή υποστήριξε, προς απογοήτευση των επαγγελματιών, ότι στα διοικητικά όρια του Δήμου Πατρέων δεν μπορεί να αποδεχθεί ποσά κάτω των 20 ευρώ το τετραγωνικό. Αυτό, όπως υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες, σημαίνει καταστροφή καθώς για π.χ. ένα μαγαζί με 300 τετραγωνικά θα πλήρωνε μόλις 1.500 ευρώ για τα τραπεζοκαθίσματα ενώ τώρα τα χρήματα που θα βγουν από τα ταμεία του αγγίζουν τα 6.000 ευρώ.

Η προσπάθεια να αλλάξει αυτή η απόφαση συνεχίζεται καθώς θεωρείται ως η «ταφόπλακα» για την επερχόμενη θερινή σεζόν. Στην περίπτωση πάντως που παραμείνει ως έχει εκτιμάται ότι πολλά από τα παραθαλάσσια καταστήματα δεν θ’ ανοίξουν και άλλη θα λειτουργήσουν με περιορισμένο προσωπικό με ότι αυτό συνεπάγεται για τα περίπου 5.000 άτομα που εργάζονται σε αυτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις