Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Εντυπωσίασαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών με τους χορούς τους στη Βάρνα της Βουλγαρίας -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Εντυπωσίασαν οι φοιτητές του Πανεπιστημί...

Από τις 19 έως και τις 22 Απριλίου 2018

Επιτυχημένη ήταν η φοιτητική καλλιτεχνική αποστολή του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου της Πάτρας που ταξίδεψε στην Βάρνα της Βουλγαρίας και επέστρεψε γεμάτη εμπειρίες και κολακευτικά σχόλια.

Πιο συγκεκριμένα, η φοιτητική ομάδα χορού του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Πάτρας συμμετείχε από τις 19 έως και τις 22 Απριλίου 2018 έπειτα από πρόσκληση, στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Ιατρική Σχολή στη Βάρνα Βουλγαρίας.

Η πρόσκληση η οποία απευθυνόταν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, αφορούσε στην χορευτική συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών του Ιατρικού τμήματος αλλά και άλλων τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι φοιτητές αυτοί, παράλληλα με τις σπουδές τους, δραστηριοποιούνται και καλλιτεχνικά, διαδίδοντας τις αξίες της Μουσικής Παράδοσης του Ελληνισμού και ταυτόχρονα συνεισφέρουν στην εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου Πατρών, της Ιατρικής Σχολής και του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου ειδικότερα, μέσα από τον Πανεπιστημιακό Πολιτισμό.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών και το τμήμα Ιατρικής στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στη Βουλγαρία εκπροσώπησε το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο με 10μελή φοιτητική ομάδα χορού, παρουσιάζοντας δύο χορευτικά προγράμματα της παράδοσης της στεριανής Ελλάδας καθώς και χορογραφίες σε έργα φημισμένων στιχουργών, συνθετών, ερμηνευτών και ηθοποιών όπως τον Μίκη Θεοδωράκη, Μελίνα Μερκούρη, κ.ά.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις συμμετείχαν περισσότερα από 40 καλλιτεχνικά συγκροτήματα, με περίπου 1000 φοιτητές-καλλιτέχνες οι οποίοι παρουσίασαν τις φοιτητικές δημιουργίες τους στο χορό, στη μουσική και στο τραγούδι.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Βάρνας Prof. Krasimir Ivanov, κατά τον χαιρετισμό του στην επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων, ευχαρίστησε την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κα Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής κ. Δημήτριο Γούμενο που αποδέχτηκαν την πρόσκληση να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και τόνισε ότι τέτοιες συνεργασίες αποσκοπούν όχι μόνο στην ανάπτυξη των επιστημών αλλά και στην γόνιμη πολιτιστική συνεργασία.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών που συμμετείχαν στην εκδήλωση, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, δήλωσαν ότι τέτοιες αποστολές αναδεικνύουν τον χορευτικό μας πολιτισμό, ενισχύουν τη φιλία, τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ των λαών όπου όλοι συνεννοούνται με την κοινή γλώσσα της τέχνης, άσχετα αν κατάγονται από διαφορετικές χώρες με διαφορετικές γλώσσες.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ευχαριστούν επίσης δημοσίως τις επιχειρήσεις της Πάτρας που στήριξαν την αποστολή, καθώς και τους ιδιώτες, διότι δίχως αυτούς θα ήταν δύσκολη η πραγματοποίησή της: Bakalaros Group, Δούβρης Α.Ε.Ε.Ε.Ε., DIVICO Security, DUR A.E., Ζαΐρα Ρεμπετάδικο, κ. Δραγοίδης, κ. Χριστόπουλος, Achaia Clauss, Κοκκώνης.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της φοιτητικής αποστολής καθώς και συνοδός ήταν ο Γρηγόρης Μικρώνης, μέλος ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού φυσικής αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.

Ακολουθούν οι εντυπώσεις των μελών της αποστολής:

Μαρία Παπασταύρου

«Μια εμπειρία μοναδική… Τρεις μέρες σε μια χώρα τόσο κοντά μας και όμως πολύ διαφορετική από όσο σκέφτηκα, νόμιζα. Τόσες καινούργιες εμπειρίες… Η γνωριμία με κόσμο από άλλους κόσμους και η συναναστροφή με ανθρώπους τόσο διαφορετικούς αλλά πάντα ανθρώπους, σου ανοίγει τα μάτια… απομυθοποιεί τις φαντασιώσεις σου. Σε μια ευκαιρία όπου όλοι ανέδειξαν την παράδοση και τον πολιτισμό τους μέσα από μουσική, χορό και άλλες τέχνες, συνειδητοποιείς πόσο μικρός είσαι μέσα στον κόσμο…»

 

Νάσος Βαϊσίδης

Η εξόρμηση μας στη Βάρνα και η συμμετοχή μας στο "Δεύτερο Εθνικό Φοιτητικό Φεστιβάλ της Ιατρικής Σχολής της Βάρνας" νομίζω αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τη χορευτική ομάδα του Πανεπιστημίου μας. Ο χορός, το τραγούδι και γενικότερα η λαϊκή Παράδοση έδωσαν το παρών και φανέρωσαν τη δυναμική τους σε ένα άρτια οργανωμένο φεστιβάλ. Φεστιβάλ το οποίο θα χαρακτήριζα ως μια Συνάντηση κυρίως νέων ανθρώπων με διαφορετικές πεποιθήσεις, πιστεύω και πολιτισμικές αξίες αλλά με κοινά όνειρα και δίψα για ζωή, μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε υπό τη φιλόξενη πνοή της Μαύρης Θάλασσας και έθεσε τα θεμέλια για μια νέα διαπολιτισμική φιλιά.

 

Κωνσταντίνα Χριστοπούλου

Χορός, μουσική, τραγούδι, φίλοι, ομάδα, είναι τα συστατικά που μετέτρεψαν το ταξίδι μας στη Βάρνα σε μια αξέχαστη εμπειρία. Σε συνδυασμό με τις όμορφες εικόνες που είδαμε, τη συναναστροφή μας με διαφορετικές κουλτούρες και ανθρώπους, μας γέμισαν μόνο με χαρά και χαμόγελα. Δεν θα άλλαζα τίποτα σε αυτή την αποστολή. Εμπειρία ζωής και καρδιάς, μέσα από την οποία αναδείξαμε την ελληνική παράδοση, τον πολιτισμό και το Πανεπιστήμιό μας. Ευχαριστώ τον δάσκαλο και τους συγχορευτές μου.

 

Νίκος Λιούλιος

Η συμμετοχή μας στο Δεύτερο Εθνικό Φεστιβάλ Ιατρικών Σχολών στη Βάρνα της Βουλγαρίας αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία συλλογής αξέχαστων εμπειριών. Ως φοιτητές, αποδείξαμε ότι μπορούμε, πέρα από την προσπάθεια κατάκτησης της γνώσης που καταβάλουμε, να συμβάλουμε ενεργά στην ανάδειξη του πολιτισμού μας. Το τριήμερο αυτό, είχαμε την δυνατότητα συναναστροφής με φοιτητές των Ιατρικών Σχολών της Βουλγαρίας και ανταλλαγής απόψεων και ιδεών. Με την συμμετοχή μας στο φεστιβάλ καταφέραμε να διαδώσουμε τα στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού στους φίλους-συμφοιτητές της Βουλγαρίας. Ταυτόχρονα, μέσω της δια ζώσης επαφής με τα στοιχεία της κουλτούρας των οικοδεσποτών μας, εντοπίσαμε τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ των δυο πολιτισμών.

 

Θεοδώρα Ραμαντάνη

Το ταξίδι στη Βάρνα ήταν μία ιδιαίτερη εμπειρία. Αρχικά, μου δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψω και να περάσω χρόνο με φίλους, τους οποίους έχω γνωρίσει, επειδή χορεύουμε μαζί παραδοσιακούς χορούς. Επιπλέον, γνώρισα άτομα σχεδόν από όλον τον κόσμο και έμαθα την κουλτούρα διαφόρων λαών. Μου άρεσε πολύ, που γνώρισα τους παραδοσιακούς χορούς της Βουλγαρίας καθώς και τους χορούς και τη μουσική άλλων χωρών. Τέλος, ήταν πολύ ενδιαφέρον να βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο με διαφορετικούς ανθρώπους, της ίδια ηλικίας, που αγαπάνε το χορό, τη μουσική και την παράδοση.

 

Ηλίας Καπέτσης

Μετά την πολύωρη όμορφη διαδρομή, φτάσαμε έχοντας μια υπέροχη υποδοχή από τους ιθύνοντες του Kamchia Resort. Εκεί μας περίμενε μια πανδαισία φυλών όπου κυριαρχούσε η φιλικότητα των λαών, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε διαφορετικές κουλτούρες με ''φάρο'' τον χορό και το τραγούδι. Οι εγκαταστάσεις του συγκροτήματος ήταν φανταστικές, τις οποίες με δυσκολία αποχωριζόσουν. Όσο για την πόλη της Βάρνα, πολυποίκιλη έχοντας λύση για όλα τα γούστα των φιλοξενούμενων της. Αυτό το Φεστιβάλ χορού ήταν μια φανταστική, αξέχαστη εμπειρία που προτείνω και εύχομαι σε όλους να την ζήσουν.

 

Βασιλική Καλύβα

Η εκπροσώπηση του Πανεπιστημίου Πατρών και κατ' επέκταση της χώρας μας στο φεστιβάλ στη Βάρνα αποτέλεσε για εμάς μία εμπειρία μοναδική. Το αποτελέσματα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν ένα όμορφο, πολύχρωμο πάρε-δώσε χορών, φορεσιών και ακουσμάτων. Μέσα από τη συναναστροφή μας με φοιτητές διαφορετικών πολιτισμών συνειδητοποιήσαμε ότι η κοινή μας αγάπη για το χορό λειτούργησε ως συνδετικός κρίκος και ως δίαυλος επικοινωνίας για την έκφραση σεβασμού και θαυμασμού προς το διαφορετικό.

 

Χάρης Δραγοΐδης

Το ταξίδι στην Βάρνα της Βουλγαρίας ήταν πολύ ευχάριστο. Την πολύωρη διαδρομή αποζημίωσαν οι άριστες εγκαταστάσεις και το προσωπικό του campus  αλλά και η φιλοξενία των ντόπιων σπουδαστών – χορευτών  που μας υποδέχτηκαν. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία καθώς απολαύσαμε θεάματα από διάφορες περιοχές του πλανήτη μας (Π.χ. Ινδία), διαφορετικές κουλτούρες και διάφορα είδη τέχνης από χορό, τραγούδι μέχρι και μικρά θεατρικά σκερτσάκια.

 

Ασημίνα Λυμπέρη

Ήταν τιμή να εκπροσωπήσουμε το Πανεπιστήμιό μας στην εκδήλωση των Ιατρικών Σχολών της Βουλγαρίας. Γνωρίσαμε συμφοιτητές-φίλους αλλά και χορούς και παραδόσεις της χώρας. Το  Πανεπιστήμιο της Βάρνα διοργάνωσε αυτή την εκδήλωση με επαγγελματισμό που μας ενθουσίασε και μας γέμισε με θετικά συναισθήματα. Η ομάδα μας συμμετείχε για πρώτη φορά στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις και θα προσπαθήσουμε να συμμετέχουμε και σε επόμενα σημαντικά φεστιβάλ.

 

Νίκος Φράγκος

Το ταξίδι στη Βάρνα της Βουλγαρίας μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η πόλη πανέμορφη, παραθαλάσσια με ωραία αξιοθέατα. Οι άνθρωποι φιλόξενοι και χαρούμενοι. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Βάρνας παιδιά από διαφορετικές χώρες μας χάρισαν ένα καταπληκτικό τετραήμερο γεμάτο από ανταλλαγή απόψεων, διασκέδαση και χορό. Νομίζω πως όλη η ομάδα θα θυμάται για πάντα αυτό το ταξίδι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight