Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παραιτήθηκε η πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης για μικροκλοπή σε σουπερμάρκετ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Παραιτήθηκε η πρόεδρος της περιφέρειας τ...

Και έπειτα από σκάνδαλο γύρω από τον τρόπο που εξασφάλισε το μάστερ της

Παραιτήθηκε σήμερα η συντηρητική πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Κριστίνα Θιφουέντες έπειτα από σκάνδαλο που ξέσπασε όσον αφορά τον τρόπο που εξασφάλισε ένα μάστερ και την προβολή ενός βίντεο του 2011 στο οποίο εμφανίζεται φρουρός σουπερμάρκετ να της ζητάει να του δείξει την τσάντα της κατηγορώντας την για κλοπή καλλυντικών. "Όλες μου οι ενέργειες, όλη μου η ζωή μπήκε στο στόχαστρο", δήλωσε η 54χρονη πολιτικός του Λαϊκού Κόμματος (PP), λέγοντας ότι έπεσε θύμα "λιντσαρίσματος".

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας σουπερμάρκετ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την εφημερίδα OK Diario δείχνει την Θιφουέντες να αδειάζει την τσάντα της όπως της ζητάει ένας φρουρός ασφαλείας σε σουπερμάρκετ αφού την κατηγορεί ότι έχει κλέψει μια αντιγηραντική κρέμα, αξίας περίπου 40 ευρώ.

Η ίδια σημείωσε σήμερα ότι επρόκειτο για ένα "ακούσιο λάθος", το οποίο διορθώθηκε αμέσως. Η Μαδρίτη, η οποία ήταν πάντα το προπύργιο του Λαϊκού Κόμματος του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, δέχεται μεγάλες πιέσεις τώρα από το Ciudadanos, το οποίο προηγήθηκε του κόμματος αυτού, εν μέσω των σκανδάλων διαφθοράς που ταλανίζουν το PP.

Η ίδια, η οποία κατείχε την θέση αυτή για τρία χρόνια, εξήγησε ότι "πήρε την απόφαση αυτή πριν από μερικές ημέρες, να κάνει ένα βήμα πίσω για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να διοικήσει την Μαδρίτη η αριστερά".

Η Θιφουέντες απειλείτο με πρόταση μομφής από την αριστερά, η οποία είχε πολλές πιθανότητες να επιτύχει, καθώς το κεντροδεξιό Ciudadanos είχε ανακοινώσει ότι θα απέσυρε την υποστήριξή του, η οποία είναι απαραίτητη στην περιφέρεια αυτή, την οποία διοικεί η δεξιά με μια μειοψηφία 48 περιφερειακών συμβούλων στους 151.

Η Θιφουέντες δέχεται επικρίσεις εδώ και έναν μήνα, μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν εναντίον της πολλά μέσα ενημέρωσης ότι εξασφάλισε με απάτη μάστερ στο Δημόσιο Δίκαιο, κάτι το οποίο η ίδια αρνήθηκε, προτού το δημόσιο πανεπιστήμιο που εμπλεκόταν, το Rey Juan Carlos, αναφερθεί το ίδιο σε σοβαρές παρατυπίες.

Η Θιφουέντες απέσυρε εν τέλει το μάστερ από το βιογραφικό της υπό το βάρος των πιέσεων που δεχόταν.

Το Ciudadanos ζήτησε τότε τη διεξαγωγή έρευνας, ενώ η αριστερή αντιπολίτευση προετοίμαζε την πρόταση μομφής εναντίον της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις