Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

200 κιθάρες με άρωμα Ελλάδας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

200 κιθάρες με άρωμα Ελλάδας στο Μέγαρο ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Απριλίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια γιορτή για την Ελλάδα! Μια γιορτή αφιερωμένη στον Μίκη και στον Μάνο, ένα υπερθέαμα πολιτισμού.

Η Πηνελόπη Φραντζή βρέθηκε στο Μέγαρο και μας γράφει σχετικά για την εκδήλωση.

Πρόκειται για την εκδήλωση «200 ΚΙΘΑΡΕΣ-ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» του Βαγγέλη Μπουντούνη και της Μάρως Ραζή, με τους «String Demons» και τους «Κιθαριστές».

200 κιθάρες χορδίζονται επί σκηνής και συντονίζονται με 6 νεανικές χορωδίες και σολίστ για να ερμηνεύσουν έργα μεγάλων Eλλήνων συνθετών: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Βασίλη Τσιτσάνη, Διονύση Σαββόπουλου, Ελένης Καραΐνδρου και Βαγγέλη Μπουντούνη. Ένα συγκλονιστικό μουσικό γεγονός, από τον πολυβραβευμένο Βαγγέλη Μπουντούνη, «ψυχή» αυτού του γιγαντιαίου σχήματος, μια μεγάλη γιορτή της κιθάρας, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο Μέγαρο Μουσικής. Επίσημη guest, η Μαρία Φαραντούρη.

Ο Μάνος Χατζιδάκις διευθύνει το 1984 την πρώτη ορχήστρα των «Κιθαριστών» στο Ρέθυμνο. Ο Βαγγέλης Μπουντούνης τολμά ένα πείραμα: διευθύνει την ορχήστρα των 150 «Κιθαριστών» στο Ηρώδειο το 2004. Μετά την επιτυχία εκείνου του πειράματος, το 2016 διευθύνει τους 200 πλέον «Κιθαριστές» και πάλι στο Ηρώδειο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Βαγγέλης Μπουντούνης:  «Η μεγάλη πρόκληση των «Κιθαριστών» είναι η δυσκολία κουρδίσματος της ορχήστρας, αλλά και το παράδοξο να παίζουν οι σολίστες, δάσκαλοι και μαθητές μαζί».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture