Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το παιχνίδι προσομοίωσης πολέμου Arma 3, με τα ρεαλιστικότερα γραφικά ever, εξελίσσεται στα ελληνικά νησιά Λήμνο και Άη Στράτη - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Το παιχνίδι προσομοίωσης πολέμου Arma 3,...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε αναλυτικά

Ένα παιχνίδι προσομοίωσης πολέμου, το Arma 3, έχει στηριχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό σε ελληνικά τοπία και ειδικότερα, νησιά της Ελλάδας. Το Arma είναι μια ολοκληρωμένη σουίτα πολέμου.

H ιστορία του παιχνιδιού εξελλίσεται στα 2 νησιά Altis και Stratis προσομοιάζοντας την Λήμνο και τον Άη Στράτη. Η γεωμορφία των νησιών στο παιχνίδι θυμίζει αρκετά το πραγματικό τοπίο και έμφαση δόθηκε στην αυθεντικότητα των δρόμων και των οικισμών-πόλεων.

Δείτε στο βίντεο - τρέιλερ του παιχνιδιού που ακολουθεί, ελληνικές πινακίδες με αναφορές σε ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ νησιού της Ελλάδας, όπως επίσης και τίτλους που αφορούν στον Αη Στράτη

Ο χάρτης του παιχνιδιού και η σχετική "πίστα" που αναφέρεται ως Altis δεν είναι καθόλου φανταστικός-ή. Βασίζεται σχεδόν με κάθε λεπτομέρεια στο ελληνικό νησί της Λήμνου.

Ακόμα κι αν δεν είστε οπαδός των βιντεοπαιχνιδιών (ή παιχνιδιών πρώτου προσώπου, όπως λέγονται), θα αναγνωρίσετε σίγουρα ότι είναι ένα απίστευτο επίτευγμα, που αφορά στην εξαιρετικά λεπτομερή ψηφιακή απεικόνιση - ένα virtual sandbox - που αναδημιουργεί ένα ολόκληρο νησί, με όλες τις λεπτομέρειες, από τα σχήματα των λαμπτήρων μέχρι τις υφές των βράχων αλλά ακόμη και μνημεία του νησιού - όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία.

Στη μέση το πραγματικό μνημείο, δεξιά η ψηφιακή απεικόνιση στο ARMA III

Στη μέση το πραγματικό μνημείο, δεξιά η ...

Στη μέση το πραγματικό μνημείο, δεξιά η ψηφιακή απεικόνιση στο ARMA III

Για λόγους ασφαλείας οποιαδήποτε στρατιωτική εγκατάσταση ή πολιτική υποδομή στρατηγικής φύσεως έχει αλλοιωθεί χωρίς ωστόσο να έχει αλλάξει ο υψομετρικός χάρτης των νησιών. Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό καθώς με τον τρόπο αυτό μια αντίπαλη «συμμαχική» δύναμη μπορεί να προσομοιώσει γωνίες βολής, νεκρούς τομείς και ζώνες κάλυψης των δυνάμεων εισβολής.

Θεωρητικά όμως οποιαδήποτε χώρα έχει πρόσβαση σε υποδομές GIS μέσω κάποιου δορυφόρου τηλεπισκόπησης έχει παράλληλα και αυτές τις δυνατότητες.

Η δημιουργία των ψηφιακών χαρτών απαίτησε μια πολύμηνη προσπάθεια ενώ η φυλάκιση των 2 υπαλλήλων της εταιρείας ανάπτυξης του παιχνιδιού, Bohemia Interactive προκάλεσε 6μηνη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Ο ένας εκ των δύο πρωην συλληφθεντων,ο Ivan Buchta είναι και ο αρχηγός (Project Lead)  της ομάδας που ανέπτυξε το Arma 3 και η απουσία ήταν κρίσιμη καθώς είναι η κινητήριος δύναμη όλης της ομάδας.

Το σενάριο του παιχνιδιού εξελισσεται στο έτος 2035, 5 χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε στην Ελλάδα (στο παιχνίδι δεν αναφέρεται ως Ελλάδα αλλά ως Altis Republic  και οδήγησε στην επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας τύπου Αιγύπτου όπου ο στρατός ελέγχει την κυβέρνηση. Για την επίτευξη εκεχειρίας αποφασίστηκε η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων οι οποίες ανέλαβαν την επιβολή της ειρήνης. Οι ειρηνευτικές δυναμεις αποτελούνται επί το πλείστον από Νατοικές Δυνάμεις. Με την σταδιακή αποχώρηση όμως των Νατοικών Δυνάμεων και την μετατόπιση του Κέντρου βάρους της αμερικανικής διπλωματίας στην αντιμετώπιση της CSAT (Κίνας, Ιράν και συμμάχων τους) δημιουργείται ένα κενό στον Ευρωπαικό χώρο.

«Η ένταση αυξάνεται καθώς οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ φεύγουν από την Δημοκρατία της Λήμνου (Ελλάδα). Μια στρατηγικά λαθεμένη επιλογή ανάμεσα στη δειλή Ευρωπαική επιρροή και την πανίσχυρη ανερχόμενη Ανατολή» αναφέρει μια ανακοίνωση τύπου στον εικονικό κόσμο του παιχνιδιού.

«Στο Arma 3 οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του Ben Kerry, ενός στρατιώτη που είναι μέρος των Νατοικών Δυνάμεων Ειρήνης στην Μεσόγειο. 5 χρονια αφού ο αιματηρός εμφύλιος έφθασε στο τέλος του το ΝΑΤΟ ξεκίνησε να αποσύρει τις δυνάμεις του από την περιοχή δημιουργώντας το δέλεαρ για την CSAT (Ιρανική) πλευρά για την δημιουργία ενός Μεσογειακού Θερμού Επεισοδίου. Ο Ben Kerry μαζι με μέλη των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων πέφτουν θύμα μιας θανάσιμης κατάστασης που τους παγιδεύει σε μια μάχη επιβίωσης….»

Τα γραφικά του παιχνιδιού -που είναι διαθέσιμο μόνο για pc- πολλές φορές κάνουν τον χρήστη να αισθάνεται πως βλέπει βίντεο.

Το άγαλμα της Μαρούλας στη Λίμνο στην πραγματικότητα

Το άγαλμα της Μαρούλας στη Λίμνο στην πρ...

Το άγαλμα της Μαρούλας στη Λίμνο στην πραγματικότητα

Το άγαλμα της Μαρούλας στη Λίμνο στο παιχνίδι

Το άγαλμα της Μαρούλας στη Λίμνο στο παιχνίδι

Το άγαλμα της Μαρούλας στη Λίμνο στο παιχνίδι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις