Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι τσούχτρες και τα τέλη χρήσης αιγιαλού "καίνε" τους καταστηματάρχες της παραλιακής στο Ρίο

Οι τσούχτρες και τα τέλη χρήσης αιγιαλού...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Οι τελευταίες εξελίξεις

Οι επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, συντάσσουν ήδη την πρότασή τους προς την περιφέρεια για την άμεση τοποθέτηση φραγμάτων απέναντι στις μέδουσες που και φέτος έκαναν την εμφάνισή τους στον Πατραϊκό. Ταυτόχρονα αναζητούν από την κτηματική υπηρεσία, μειώσεις για τη χρήση του αιγιαλού.

Οι καταστηματάρχες που διατηρούν παραλιακά καταστήματα δεν ξέρουν τι τσούζει περισσότερο τις τσέπες τους. Οι τσούχτρες ή η τιμολογιακή πολιτική που φαίνεται να εμμένει η κτηματική υπηρεσία. Το πρωί της Τρίτης εκπρόσωποι του ΣΚΕΑΝΑ μετέβησαν στα γραφεία της κτηματικής απ όπου ενημερώθηκαν πως το τετραγωνικό μέτρο εξακολουθεί να τιμολογείται στα 20 ευρώ, σε αντίθεση με τα 5 ευρώ που οι ίδιοι επικαλούνται δεδομένου του προϋπολογισμού που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017 από τον δήμο Πατρέων.

Οι καταστηματάρχες που την Δευτέρα το απόγευμα συσκέφθηκαν για τις τσούχτρες και όχι μόνο αποφάσισαν να συντάξουν ολοκληρωμένη πρόταση με τελικό αποδέκτη την περιφέρεια, ώστε να αντιμετωπισθεί με βραχυχρόνια μέσα το πρόβλημα με τις τσούχτρες και ειδικότερα με δίχτυα στη θάλασσα.

Οι επιχειρηματίες που διατηρούν παραλιακά καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας αναζητούν τώρα τις διαβεβαιώσεις από τον δήμο και εκείνα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, ενώ θα ζητήσουν και από την κτηματική να προσαρμόσει τα τιμολόγιά της στα ίδια επίπεδα.

Αυτό που προβληματίζει τους καταστηματάρχες εκτός των άλλων είναι, πόσο χρονοβόρα θα είναι η διαγωνιστική διαδικασία για την μαζική τοποθέτηση φραγμάτων για τις τσούχτρες, έτσι ώστε να μη χάσουν όλο το καλοκαίρι, μέχρι να εγκριθούν οι σχετικές πιστώσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις