Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΠΑΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ ΚΟΛΤΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ CARTEL ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΩΡΓΑΛΑ

 Ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΠΑΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ ΚΟΛΤΕΣ ΣΤΟ ΘΕ...

Στα σκαριά το έργο «Στην μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι»

Το αριστουργηματικό θεατρικό έργο «Στην μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι» του Γάλλου συγγραφέα  Μπερνάρ-Μαρί Κολτές σε μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη θα σκηνοθετήσει ο Κώστας Ζάπας στο θέατρο Cartel στον Βοτανικό, στην Αθήνα με προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου 2018.

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυανεβασμένα διεθνώς θεατρικά έργα του Κολτές, ο οποίος ανανέωσε όσο κανείς το Γαλλικό θέατρο και αναφέρεται στην ανθρώπινη συναλλαγή στον σύγχρονο κόσμο.

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κώστας Ζάπας, «ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες δημιουργούς» σύμφωνα με το Cineuropa, γνωστός από την συνεργασία του με τον Lars von Trier και την περιβόητη  Zentropa.

Στην παράσταση θα παίξει ο Πατρινός ηθοποιός Δημήτρης Γεωργαλάς που έχει ξανασυνεργαστεί με τον Κώστα Ζάπα. Ο Δημήτρης Γεωργαλάς που έχει τελειώσει την δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και ακολουθεί μία αξιόλογη πορεία στο θέατρο, είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Πατρίς Λεκόντ «Το κορίτσι στην γέφυρα» με τους Βανέσα Παραντί και Ντάνιελ Οτέιγ.

Η μετάφραση είναι του συγγραφέα και μεταφραστή Δημήτρη Δημητριάδη.

Στην παράσταση «Στην μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι» εκτός του Δημήτρη Γεωργαλά παίζει και ο νεαρός ηθοποιός Θάνος Κώτσης.

Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του κινηματογραφικού παραγωγού Γρηγόρη Αθανασίου της Minus Pictures Films και του Τεχνοχώρου Cartel.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια τα έχει αναλάβει η Μαρία Καραθάνου, πρόσφατα βραβευμένη για την δουλειά της στο κινηματογραφικό φεστιβάλ AIFF.

Τον φωτισμό της παράστασης θα σχεδιάσει ο διευθυντής φωτογραφίας Μιχάλης Μπούρης.

Το sound design θα επιμεληθεί ο Ηλίας Φλάμμος.

Χορηγός των εντύπων της παράστασης είναι οι Εκδόσεις Άγρα, από τις οποίες κυκλοφορεί και το ομώνυμο θεατρικό έργο του Κολτές.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Κώστας Ζάπας.

Ο Κώστας Ζάπας.

Ο Κώστας Ζάπας.

Ο Θάνος Κώτσης.

Ο Θάνος Κώτσης.

Ο Θάνος Κώτσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture