Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Δράσεις ευαισθητοποίησης και ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων

Αιγιάλεια: Δράσεις ευαισθητοποίησης και ...

Τοποθετήθηκαν 4 επιπλέον κάδοι ανακύκλωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»

H Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, έχει θέσει ως ζήτημα προτεραιότητας την ευαισθητοποίηση των δημοτών για τη συμμετοχή στην ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο έχει αναλάβει πρωτοβουλία για μια σειρά δράσεων.

Υλοποιεί το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Δημιουργώ και Προστατεύω» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας, μέσω το οποίου πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές ενημερώσεις σε 25 σχολεία του δήμου Αιγιαλείας και σε περίπου 2.000 μαθητές, ενώ σε αυτό το πλαίσιο ολοκληρώνεται και ο εικαστικός διαγωνισμός με συμμετοχή 12 σχολείων και θέμα την ανακύκλωση.

Επιπλέον, έγινε τοποθέτηση 4 μπλε κάδων στο χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης» όπου μπορούν οι δημότες να απορρίπτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά τους έως ότου ομαλοποιηθεί η τρέχουσα κατάσταση, με την αποκομιδή  να γίνεται κάθε Τρίτη βράδυ, ενώ σύντομα αναμένεται να τοποθετηθεί κάδος κομποστοποίησης όπου θα γίνονται ενημερώσεις για τη διαδικασία της κομποστοποίησης και την προώθησή της στους δημότες.

Στόχος είναι η καθολική συμμετοχή στην διαδικασία της ανακύκλωσης και η συνεργασία με όλους τους φορείς για την επίτευξη του στόχου. Σε αυτό το πλαίσιο εστάλη  ενημερωτική επιστολή σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο Αιγιαλείας προς όλους τους επαγγελματίες για την ενεργή δραστηριοποίησή τους.

Το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι θα είναι αφιερωμένο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην διαχείριση των απορριμμάτων ενώ στις 10 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ενημερωτικές δράσεις για τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις