Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Αμβρόσιος συγκάλεσε ιερατική σύναξη με θέμα έναν άγνωστο θαυματουργό Άγιο της περιοχής

Ο Αμβρόσιος συγκάλεσε ιερατική σύναξη με...

Τον Άγιο Νικόλαο τον εν Βουνένοις, του οποίου η μνήμη τιμάται στις 9 Μαΐου

Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 24 Απριλίου 2018 στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες», έπειτα από πρόσκληση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβροσίου.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ.κ. Αμβρόσιος, αφού ευχαρίστησε τους ιερείς για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή του, τους γνωστοποίησε πως σκοπός της ιερατικής σύναξης ήταν η ανάδειξη ενός θαυματουργού Αγίου, αγνώστου στους πολλούς, που έχει όμως τόσο συχνή «παρουσία» και στην Αχαΐα. Πρόκειται για τον Άγιο Νικόλαο τον εν Βουνένοις, του οποίου η μνήμη τιμάται στις 9 Μαΐου και στον οποίο είναι αφιερωμένα δεκαεπτά εκκλησάκια σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα, ενώ Ιερά Λείψανά του υπάρχουν στις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου, Αγίας Λαύρας και Παμμεγίστων Ταξιαρχών καθώς και στο Επισκοπείο Αιγίου!

Αρχικά, ο κ.κ. Αμβρόσιος κατέθεσε στους ιερείς την προσωπική του εμπειρία, καθώς, όπως έκανε γνωστό, δεν γνώριζε για τον Άγιο Νικόλαο τον εν Βουνένοις και μία σειρά από συγκυρίες τον οδήγησαν σε αυτόν, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε θαύματα του Αγίου.

Ακολούθως σύμφωνα πάντα με το δελτίο Τύπου, ο κ.κ. Αμβρόσιος μίλησε για το θαυματουργό υγρό – αίμα του Αγίου Νικολάου, το οποίο αντλείται μέσα από το δέντρο όπου ο Άγιος δέθηκε και σκοτώθηκε από τους Αβάρους τον 10ο μ.Χ. αιώνα. Το κόκκινο αυτό υγρό αρχίζει να τρέχει το απόγευμα της 8ης Μαΐου, παραμονή της μνήμης του Αγίου, και συ-νεχίζει τη θαυμαστή εμφάνισή του μέχρι το πρωί της εορτής του. Μάλιστα για όσους δυσπιστούν, ο κ.κ. Αμβρόσιος ανέφερε ότι από αναλύσεις που έχουν γίνει από το Χημείο του Κράτους προέκυψε ότι πρόκειται για ένα υγρό που εμπεριέχει αίμα!

Τέλος, έκανε γνωστό πως μέσα στον προσεχή μήνα η Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας έχει προγραμματίσει να τελεστούν Θείες Λειτουργίες σε όλα τα εκκλησάκια, τόσο κατά την ημέρα της μνήμης του όσο και κάποιες άλλες ημέρες (πριν και μετά την 9η Μαΐου), ζητώντας από τους ιερείς να ενημερώσουν τις ενορίες τους για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή τους σε αυτές.

«Έβαλα πλώρη στην τελευταία στροφή της Διακονίας μου να τον κάνουμε γνωστό. Γι’ αυτό και σας ζητώ να τον αγαπήσετε, να βάλετε και αυτόν στην καρδιά σας! Επιθυμία μου είναι να ακούσει και να μάθει ο κόσμος για τον Άγιο Νικόλαο τον Νεομάρτυρα, διότι είναι μία δύναμις, μία πραγματική ευλογία Θεού!», τόνισε τέλος ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Αμβρόσιος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις