Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Με επιτυχία το αφιέρωμα της "Πρότασης" στον Κωστή Παλαμά - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Με επιτυχία το αφιέρωμα της "...

Την Κυριακή 22 Απριλίου

Την Κυριακή 22 Απριλίου, στον χώρο της κίνησης «Πρόταση» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιέρωμα, στον ποιητή Κωστή Παλαμά με θέμα «Κωστής Παλαμάς, 159 χρόνια από τη γέννησή του». Την εκδήλωση οργάνωσε η ομάδα εθελοντών του φορέα ΣΤΕΚΙ, ενώ την εκδήλωση προσφώνησαν οι συντονίστριες κυρίες: Χριστίνα Καρακωνσταντή και Αίγλη Θεοχάρους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: «Προσκεκλημένοι, δύο ομάδες εκπαιδευτικών, το «ΠΑΙΖΩΔΡΩΜΙΟ» και οι «ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», οι οποίοι παρουσίασαν μια παράσταση με τίτλο «Ό,τι δεν αγαπάμε, δεν υπάρχει».

Η παράσταση αυτή δανείζεται τον τίτλο της από έναν στίχο του ποιητή μας και περιλαμβάνει στιγμές από τη ζωή και το έργο του. Ήταν μια παράσταση που μας ταξίδεψε στα χρόνια εκείνα που ο πνευματικός κόσμος της Ελλάδας και όχι μόνο, ριγούσε με τα ποιήματα του Κωστή Παλαμά. Τι να πρωτοθυμηθούμε;

«Το σπίτι που γεννήθηκα», «Δωδεκάλογος του γύφτου», «Άφτιαχτο και αστόλιστο».  Ο καθαρός λόγος, η κίνηση των συντελεστών καθώς και η καταπληκτική μουσική επένδυση με ούτι και κρουστά από την Ασημακοπούλου Μάνια κατέπληξαν την κατάμεστη αίθουσα.

Η Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ θα αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τέτοιες  δυνατότητες  για καινοτόμους προσεγγίσεις στην παιδεία και τον πολιτισμό των νέων μας μέσα από τα προγράμματα πρόληψης που υλοποιεί και κυρίως στο πρόγραμμα ΠΡΟ-ΝΟΙΑ, σε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, για  120  παιδιά από 4-17 ετών.».

Η υπεύθυνη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης κα Αγγελική Πασσά, συνεχάρη και ευχαρίστησε τις 2  ομάδες των εκπαιδευτικών για την και υπογράμμισε τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του έργου τους σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτούς τους δασκάλους χρειαζόμαστε στα σχολειά μας σήμερα».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, την εκδήλωση, επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους  προσκεκλημένοι ως εκπρόσωποι της Στέγης Γραμμάτων «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ», ο κος Μπακρώζης Νίκος και οι ανηψιές του κ. Αθαν. Στεφανόπουλου κυρίες Στεφανοπούλου Σοφία και Στεφανοπούλου Διονυσία, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εκδήλωση και  ανακοίνωσαν  την προσπάθεια της Στέγης Γραμμάτων για την έκδοση των απάντων του Ποιητή. Δώρισαν μάλιστα, τον πρώτο εκδοθέντα τόμο στην Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ με την υπόσχεση να συμπληρωθεί η σειρά και με τους υπόλοιπους εν καιρώ. Ο πρόεδρος της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ ιατρός κ. Ανδρ. Σαμοθρακίτης παρέλαβε το «δώρο» και ευχαρίστησε για την τιμή αναφερόμενος στη συνεργασία των 2 φορέων αλλά και στη σημασία του εγχειρήματος που με την έμπνευση και τις κατευθύνσεις του ο κος Αθαν. Στεφανόπουλος,  χάρισε στην πόλη της Πάτρας ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο, ένα κέντρο πολιτισμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture