Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην παρουσίαση της ποιητικής-εικαστική σύνθεση της Κατερίνας Παπαδάκη και της Σμαράγδης Τζιτζικαλάκη ‘‘Ανεμώνες Αλκυόνη’’

Στην παρουσίαση της ποιητικής-εικαστική ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Η ποιητική-εικαστική σύνθεση της Κατερίνας Παπαδάκη και της Σμαράγδης Τζιτζικαλάκη ‘‘Ανεμώνες Αλκυόνη’’ που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, στην Πάτρα, στο βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία».

Για το βιβλίο που συγκεντρώνει ήδη πολλά θετικά σχόλια από τους φίλους του βιβλίου, της ποίησης και της τέχνης μίλησε η Σοφία Χριστοπούλου, προϊσταμένη του τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η οποία προλογίζοντας το βιβλίο πρότεινε να προσπαθήσουμε να κάνουμε ξεχωριστές τις μέρες μας, όπως η Κατερίνα Παπαδάκη με το ιδιαίτερα καλαίσθητο βιβλίο της το οποίο περιλαμβάνει 14 σχεδιάσματα από όπου ξεχειλίζουν τα συναισθήματα της, αλλά και η ικανότητά της να τοποθετεί τις κατάλληλες λέξεις σ’ έναν εννοιολογικό ποιητικό χάρτη. Η ικανότητά της αυτή συνδέεται με τη γλυκύτητα και την ευαισθησία που προσεγγίζει τον ανθρώπινο ψυχισμό. Η ποίηση της Κατερίνας κινείται ολόκληρη στην περιοχή του συναισθήματος γύρω από το βασικό μοτίβο του έρωτα και του θανάτου, διατηρώντας έναν ιδιαίτερα προσωπικό τόνο.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το μουσικό ντουέτο <<Είμαστε δυο>>, με το Γιώργο Λουτσέτη στο πιάνο και τηνΕλισάβετ Βερούλη στο τραγούδι οι οποίοι μεταξύ των άλλων παρουσίασαν και το ποίημα <<Υπνωτισμένα μάτια>>σε μουσική σύνθεση-προσαρμογή Γιώργου Λουτσέτη καθώς και το τραγούδι <<Έντεκα και κάτι>> σε σύνθεση και ερμηνεία της Ελισάβετ Βερούλη πάνω σε στίχους της Κατερίνας Παπαδάκη.

Κατόπιν παρουσιάστηκε από την ποιητική συλλογή ‘‘Ανεμώνες Αλκυόνη’’ το <<Αν σ’ αγαπώ>> από τη σοπράνο Λίνα Γερονίκου, σε μελοποίηση της Χρυσούλας Τζελάτη, η οποία συνόδευσε και στο πιάνο.

Ποιήματα της συγγραφέως απήγγειλε με έναν ιδιαίτερα αισθαντικό και εκφραστικό τρόπο η Αλέκα Ράπτη(εκπαιδευτικός-εμψυχώτρια) στέλεχος του Τομέα Πολιτισμού της Κοινο_Τοπίας. Την εκδήλωση συντόνισε ο υπεύθυνος των εκδόσεων Χρήστος Τσαντής.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς με την υποστήριξη της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr και την τεχνική συνδρομή του Νίκου Βαμβακά.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture