Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Πατρινός φιλόλογος Άρης Δρουκόπουλος στην εκδήλωση για τον Γ. Ιωάννου στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος

Ο Πατρινός φιλόλογος Άρης Δρουκόπουλος σ...

Αυτό το Σάββατο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πατρινό ενδιαφέρον έχει η εκδήλωση λόγου για τον Θεσσαλονικιό πεζογράφο και ποιητή Γιώργο Ιωάννου (1927-1985) που θα πραγματοποιηθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, στο ισόγειο του Πύργου Βιβλίων (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) αυτό το Σάββατο 28/4/2018 στις 19.30 το απόγευμα.

Ομιλητές θα είναι οι:

- Σοφία Ιακωβίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Π.Η), Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με θέμα "Οδηγός πλοήγησης στο έργο του Γ. Ιωάννου"

- Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος, Φιλόλογος - "Ο Γιώργος Ιωάννου και το περιοδικό Ελεύθερη Γενιά"

- ο Πατρινός φιλόλογος Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης και κριτικός Άρης Δρουκόπουλος, με θέμα "Η επίδραση του Γιώργου Ιωάννου σε νεότερους συγγραφείς"

- Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος - "Για τα κατηχητικά, λόγος τρυφερός και πάνυ ωφέλιμος".

Συντονιστής θα είναι ο: Διονύσης Καψάλης, μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Όπως έγραψε η εφημερίδα «Η Καθημερινή», μέσα από την εκδήλωση θα εξεταστεί το έργο του πεζογράφου και ποιητή Γιώργου Ιωάννου (1927-1985), ένα πραγματικά πολύπτυχο έργο (ποίηση, πεζογραφία, χρονικό, μετάφραση αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, έκδοση δημοτικών τραγουδιών) που διακρίνεται από μια εσωτερική συνοχή, βιωματικότητα, εξομολογητική διάθεση, ερωτισμό, συχνά με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη. Στα πρίσματα υπό τα οποία έχει μελετηθεί το έργο του έως τώρα αξίζει, επισημαίνουν οι διοργανωτές, να δοκιμαστούν και άλλα που θα αναδειχθούν μέσα από τη συζήτηση, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει αφορμή για να ξαναδιαβαστούν τα κείμενα του συγγραφέα.

Ο 79χρονος Άρης Δρουκόπουλος είναι φιλόλογος με μακρόχρονη διδακτική πείρα τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει εκδώσει και το βιβλίο με τίτλο «Γιώργος Ιωάννου. Ένας οδηγός για την ανάγνωση του έργου του» (Ειρμός 1992). Έχει επίσης δημοσιεύσει φιλολογικές μελέτες και μελέτες με θέμα τη διδασκαλία των Αρχαίων και των Νέων Ελληνικών σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture