Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Βλέποντας ολομόναχος το "Νησί των Σκύλων" του Γουές Άντερσον στη Βέσο Μάρε - Αλήθεια που είναι οι φιλόζωοι θεατές;

Πάτρα: Βλέποντας ολομόναχος το "Νησ...

H ταινία είναι φτιαγμένη με την τεχνική του stop motion animation και έχει πολλά μηνύματα

Αλήθεια πως θα σας φαινόταν να πάτε να δείτε μία ταινία και μάλιστα Κυριακή βραδάκι (η προβολή ήταν στις 20.00) και στην αίθουσα να είστε μόνος; Ομολογουμένως είχε καιρό να συμβεί (μιλώντας προσωπικά) κι όμως συνέβη στην προβολή μίας ταινίας animation, φτιαγμένης υποδειγματικά με την μέθοδο του stop motion, με ωραίο ρυθμό, θαυμάσια μουσική από τον 2 φορές τιμημένο με Όσκαρ Ελληνογάλλο Αλεξάντρ Ντεσπλά που παρεμπιπτόντως βρίσκεται στην Ελλάδα αυτές τις μέρες και με ένα σωρό γνωστούς ηθοποιούς να δανείζουν τις φωνές τους, από τον Μπράιαν Κράνστον, την Τίλντα Σουίντον, την Σκάρλετ Γιόχανσον έως τον Λιβ Σράιμπερ και την Γιόκο Όνο.

Ο λόγος για το έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερο φιλμ «Isle of Dogs – Το Νησί των Σκύλων» του Γουές Αντερσον που βγήκε σε διανομή της Odeon την περασμένη Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 κι όπως διαβάσαμε στο flix.gr, προσέλκυσε πανελλαδικά σε 27 αίθουσες έως και την Κυριακή 22/4, γύρω στις 2.300 θεατές.

Στην Πάτρα όπως προείπαμε, έτυχε στην αίθουσα 7 των Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε να δούμε την ταινία ολομόναχοι. Για την ακρίβεια ήταν στην αρχή δύο ακόμα θεατές, δύο κυρίες από τις Φιλιππίνες, οι οποίες ωστόσο μόλις αντιλήφθηκαν ότι έβλεπαν λάθος ταινία έφυγαν για να βρουν την σωστή αίθουσα και ταινία που είχαν επιλέξει.

Το φιλμ που δεν μεταγλωττίστηκε στα ελληνικά (θα μπορούσε) είχε σίγουρα ενδιαφέρον να το δει κάποιος για να ακούσει τις πραγματικά έξοχες φωνητικές ερμηνείες ενός λαμπρού επιτελείου ηθοποιού που περιελάμβανε ακόμα την Φράνσες Μακ Ντόρμαντ, την Γκρέτα Γκέργουικ, τον Μπιλ Μάρει, τον Έντουαρντ Νόρτον, κ.α.

Μας έκανε εντύπωση πως η ταινία δεν έχει τραβήξει τους φιλόζωους. Ενδεχομένως να μην γνώριζαν την ύπαρξη ή την προβολή της κι εδώ στην Πάτρα, ωστόσο μιας και η ταινία μέσα από το στόρι της έχει πολλά μηνύματα για το σεβασμό και αγάπη ως προς τα κατοικίδια και δη τους σκύλους αλλά και μηνύματα για την ελευθερία του λόγου, κατά των απολυταρχικών και δυναστικών συμπεριφορών με φόντο μία Ιαπωνία του μέλλοντος, καλό είναι οι φιλόζωοι της περιοχής και όχι μόνο να ανακαλύψουν την συγκεκριμένη ταινία, κι ας είναι ιδιαίτερη και με κάπως αυστηρά σινεφίλ προσανατολισμό.

Πάντως το να είσαι ολομόναχος σε μία προβολή 8 ώρα το βράδυ Κυριακής όπως και το να κάνεις δεν άξιζε στην ταινία του Γουές Άντερσον.

Τέλος να πούμε πως στο εξωτερικό το φιλμ που είχε πολύ θερμή υποδοχή στο περασμένο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου όπου και βραβεύτηκε, έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 40 εκατομμύρια δολάρια  (τα περίπου 25 στις ΗΠΑ). Στην Ελλάδα η προηγούμενη ταινία του Γουές Άντερσον, το Οσκαρικό «The Grand Budapest Hotel» είχε ξεκινήσει το 2014, σε 13 Αθηναϊκές αίθουσες με πολύ θερμότερη υποδοχή από το κοινό, κόβοντας 15.500 εισιτήρια.

Επιμέλεια κειμένου - ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight