Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Παρουσιάζεται το βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Βατόπουλου "Περπατώντας στην Αθήνα"

Παρουσιάζεται το βιβλίο του δημοσιογράφο...

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, στις 19.30 στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες στο Παγκράτι

Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, το βιβλιοπωλείο Πλειάδες και οι εκδόσεις Μεταίχμιο συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του δηοσιογράφου της εφημερίδας «Η Καθημερινή» Νίκου Βατόπουλου, με τίτλο «Περπατώντας στην Αθήνα». Η εκδήλωση θα γίνει αυτό το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, στις 19.30 στο βιβλιοπωλείο ΠΛΕΙΑΔΕΣ (Σπύρου Μερκούρη 62, Παγκράτι).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, αρχιτέκτων, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ και ο Δημήτρης Ρηγόπουλος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.

«Τα κείμενα και οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε αυτήν την έκδοση είναι σπαράγματα πρόσφατων μοναχικών περιπλανήσεων σε δρόμους της Αθήνας... Είναι μία μικρή ελεγεία στο μέτρο του πολιτισμού που γέννησε η Αθήνα και που εξακολουθεί και σήμερα να επιμένει να αναφύεται, έστω και αν μοιάζει απρόσκλητος, περιθωριοποιημένος και αγνοημένος. Η Αθήνα παραμένει μία μήτρα αφηγήσεων και αυτό που εκλύει έχει τεράστια συσπειρωτική δύναμη.

Είναι κάτι που δύσκολα μπορεί κανείς να περιγράψει και ακόμα πιο δύσκολα να μοιραστεί με άλλους που δεν γνώρισαν αυτήν την πόλη. Αλλά όταν βρεθεί ο κοινός τόπος, όταν εντοπιστεί ο κοινός δίαυλος, ο δεσμός αυτός μοιάζει να είναι ακατάλυτος». Ν.Β.

Ο Νίκος Βατόπουλος έχει γεννηθεί το 1960. Από το 1988 εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», στο πολιτιστικό ρεπορτάζ. Έχει ειδικευθεί σε θέματα αθηναϊκά και αστικού πολιτισμού. Το 2001 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Το πρόσωπο της Αθήνας. Το 2011 ίδρυσε τη διαδικτυακή ομάδα πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» που αριθμεί πάνω από 23.000 μέλη. Το 2014 έκανε την πρώτη ατομική του έκθεση φωτογραφιών με θέμα «Η Αθήνα ενός αθηναιογράφου» (αίθουσα τέχνης ena) και παρουσίασε ως προσωπικό πρότζεκτ την έκθεση «Η Αθήνα της δεκαετίας του 1960» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

*Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture