Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

O ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ THN ΤΑΙΝΙΑ ΕΠΟΧΗΣ «THE FAVOURITE»

O ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ THN ΤΑΙΝΙΑ ΕΠΟΧ...

Παίζουν οι Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και η Έμα Στόουν του "La la land"

To «The Favourite», που είναι η νέα ταινία του Έλληνα διεθνούς σκηνοθέτη Γιώργου Γιώργου Λάνθιμου με πρωταγωνίστριες τις Ολίβια Κόλμαν, Έμα Στόουν και την Ρέιτσελ Βάις που είχε παίξει και στον «Αστακό» επίσης του Γ. Λάνθιμου, ανακοινώθηκε πως θα βγει στις Αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου 2018, ακριβώς πάνω στην Οσκαρική περίοδο.

Στις αρχές του 18ου αιώνα, η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Σε κάθε περίπτωση, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά παραμένουν δημοφιλή «σπορ» ανάμεσα στους γαλαζοαίματους. Η εύθραυστη Βασίλισσα Αν καταλαμβάνει το θρόνο και η στενή της φίλη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Αν. Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκέιλ, φτάνει στο παλάτι γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα.

Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Αμπιγκέιλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Αμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της...

Αυτή είναι η νέα σύνοψη του «The Favourite», της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου που έρχεται περίπου ενάμιση χρόνο μετά το «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού» (όπου έπαιζαν ο Κόλιν Φάρελ και η Νικόλ Κίντμαν). Το σενάριο όπως αναφέρει το flix.gr, δεν τo υπογράφει ούτε ο Γιώργος Λάνθιμος ούτε ο Ευθύμης Φιλίππου, αλλά οι Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα.

Η ταινία όπως προείπαμε, ανακοινώθηκε πως θα βγει στις Αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από την εταιρεία Fox Searchlight, διεκδικώντας μια θέση στην Οσκαρική κούρσα.

«Θα έλεγα ότι είναι κωμωδία. Είναι ένα αστείο, διαφορετικό στόρι, με την έννοια ότι δεν πρόκειται για έναν φανταστικό κόσμο, καθώς σχεδόν όλα αυτά συνέβησαν πραγματικά. Υπάρχουν μερικά πράγματα που αποτελούν όνειρο, αλλά πρόκειται για βρετανική Ιστορία, οπότε δεν είναι απλά μια Λανθιμική δυστοπία ή ένα παραμύθι», έχει δηλώσει στο παρελθόν η Ρέιτσελ Βάις που όπως είπαμε, είχε ξανασυνεργαστεί με τον Γιώργο Λάνθιμο στο «The Lobster - Αστακός».

*Ο Γ. Λάνθιμος με τον πολυσυζητημένο "Κυνόδοντα" κατάφερε πριν περίπου 8 χρόνια να χαρίσει μία υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture