Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Ντίνος Ποντικόπουλος γίνεται "Φετιχιστής" στο act, σε σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου, και μιλά στο thebest.gr

Ο Ντίνος Ποντικόπουλος γίνεται "Φετ...

Γα δύο παραστάσεις, στις 23 και 24 Απριλίου

Ο ηθοποιός Ντίνος Ποντικόπουλος πρωταγωνιστεί αυτές τις μέρες στο θεατρικό έργο του Μισέλ Φουρνιέ «Ο Φετιχιστής» που παίζεται στο θέατρο act σε σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου.

Οι 2 τελευταίες παραστάσεις του έργου «Ο Φετιχιστής» θα δοθούν τη Δευτέρα 23/4 και την Τρίτη 24/4/2018 στις 21.30.

Ο «Φετιχιστής» είναι ο τίτλος του ενός και μοναδικού θεατρικού έργου του Μισέλ Τουρνιέ 

Πρόκειται για ένα θεατρικό μονόλογο, όπου ένας τρόφιμος ψυχιατρικής κλινικής, ο Μαρτέν, διηγείται για πρώτη φορά την ιστορία του.

Μιλάει για τη ζωή του πριν τον εγκλεισμό και τη σχέση του με την Αντουανέτ, ενώ αποκαλύπτει και το πάθος του για τα γυναικεία εσώρουχα. Με χιούμορ, τρυφερότητα και αγωνία περιγράφει από καρδιάς τη λατρεία του για το ντυμένο σώμα αποθεώνοντας το «φραμπαλά».

Επαναπροσδιορίζει με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο το ρόλο των δύο φύλων και, με μια αφοπλιστική αφέλεια, φωτίζει παραδειγματικά τη λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ εκκεντρικότητας και τρέλας. Εντέλει, ο Μαρτέν υποτάσσεται στο πεπρωμένο του, ταράσσοντας την ισορροπία του τι είναι κοινωνικά αποδεκτό και τι όχι.

Ο Ντίνος Ποντικόπουλος μίλησε στο thebest.gr για την παράσταση.

Πείτε μας μερικά πράγματα για το έργο του Μισέλ Φουρνιέ «ο Φετιχιστής». Τιείναι αυτό που σας τράβηξε το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο έργο;

Πρόκειται για το μοναδικό θεατρικό έργο του Μισέλ Τουρνιέ. Είναι ένας θεατρικός μονόλογος  που  έχει παιχτεί ελάχιστα στην Ελλάδα και θεωρήσαμε ότι ήταν μία καλή ευκαιρία να συστήσουμε αυτόν τον σπουδαίο συγγραφέα και φιλόσοφο στο ελληνικό κοινό.

Στο σημείωμα της παράστασης διαβάζουμε ότι ο Φετιχιστής είναι ένα έργομύησης στον έρωτα. Παρακολουθούμε την ιστορία ενός τροφίμου ψυχιατρικής κλινικής. Πως είναι να μιλάει κανείς μέσα από μια παράσταση για θέματα που μας απασχολούν όλους, όπως ο έρωτας, αλλά και για θέματα κοινωνικά ευαίσθητα, όπως η ψυχική υγεία;

Δεν αλλάζει κάτι. Το ζητούμενο για έναν ηθοποιό είναι να μεταφέρει την αλήθεια του ήρωα που υποδύεται και να καταφέρει να προκαλέσει το σκηνικό ενδιαφέρον.

Ποιο είναι το μέλλον της παράστασης; Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο μετά τον Φετιχιστή;

Κλείσαμε ένα κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα στο θέατρο Φούρνος, με μεγάλη επιτυχία. Μετά την Πάτρα θα ακολουθήσουν κάποιες παραστάσεις και σε άλλες πόλεις ενώ στις αρχές Ιουνίου θα καταλήξουμε στην Θεσσαλονίκη. Η ομάδα «Αστροναύτες» ιδρύθηκε πριν 12 χρόνια και μεταξύ άλλων έχει ανεβάσει κι αρκετές παραστάσεις για παιδιά. Το πιθανότερο είναι η νέα μας παραγωγή να είναι ένα έργο για παιδιά.

Ζείτε και δημιουργείτε στην Αθήνα, αλλά έχετε ζήσει και στην Πάτρα. Πως είναι να επιστρέφετε;

Έζησα εδώ τα σχολικά μου χρόνια και είναι πάντα μεγάλη μου χαρά να την επισκέπτομαι και να ξανασυναντώ την οικογένεια μου και τους φίλους μου.

Ο «Φετιχιστής» είναι ένα έργο μύησης στον έρωτα. Ο συγγραφέας του καθιστά το θεατή συνένοχο, δίνοντάς του ρόλο ισότιμο με αυτόν του ομιλούντα στο ιδιαίτερο τρίγωνο που σχηματίζεται μέσω της εξομολόγησης. Σε μια πραγματικότητα σκληρή που μας συνθλίβει, η ευτυχία μπορεί να κρύβεται σε ένα δαντελένιο κιλοτάκι;

Μία παραγωγή της ομάδας Αστροναύτες

Μετάφραση: Θανάσης Χατζόπουλος

Σκηνοθεσία: Νίκος Αρμάος

Σκηνικά κοστούμια: Γιώργος Βαφιάς

Μουσική : Πλάτων Ανδριτσάκης

Επιμέλεια Κίνησης: Μαριάννα Τσαγκαράκη

Βίντεο, φωτογραφίες & βοηθός σκηνοθέτης: Φάνης Βλασταράς

Αφίσα: Παναγιώτης Μητσομπόνος.

Παίζει ο Ντίνος Ποντικόπουλος

Διάρκεια: 90 λεπτά

Θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037 και 6936122263

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10€,Φοιτητικό και άνω των 65: 8€,

Ατέλειες-ανέργων: 5€.

Η παράσταση έχει βασιστεί στο έργο «Le Fetichiste» του Michel Tournier (εκδόσεις Gallimard).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight