Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΙΛΜ "Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΕΛΜΑΝ" 3 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΙΛΜ "Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΡ...

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Νικολά Μπεντός που επίσης πρωταγωνιστεί

To Γαλλικό φιλμ «Ο Κύριος και η Κυρία Αντελμάν - Monsieur & Madame Adelman» σε σενάριο και σκηνοθεσία του 37χρονου Νικολά Μπεντός, ο οποίος επίσης πρωταγωνιστεί μαζί με τους Ντοριά Τιλιέρ, Ντενί Πονταλιντέ και Πιέρ Αρντιτί, αναμένεται να βγει στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή από την Danaos Films, στις 3 Μαΐου 2018.

Διάρκεια: 120 λεπτά.

Σύνοψη:

Είναι 1971, και η Σάρα συναντά για πρώτη φορά τον Βικτόρ.  Όσο περνά ο καιρός ερωτεύεται με πάθος, τόσο τον ίδιο όσο και τη δουλειά του. Όλα τα εύκολα και τα δύσκολα, τα καλά και τα κακά που έζησαν μαζί ξαναπερνούν σήμερα μπροστά από τα μάτια της, σα να ξαναζεί μια ολόκληρη ζωή μαζί του.

Νευρωτικός, εγωκεντρικός και ανώριμος από τη μία, αλλά γοητευτικός και ταλαντούχος από την άλλη, ο Βικτόρ αποδοκιμάζει και απορρίπτει τη ζωή της μπουρζουαζίας, καθώς ο ίδιος απολαμβάνει τη φήμη και την μποέμ στάση που του εξασφαλίζει το επάγγελμα του συγγραφέα. Η Σάρα, ανεξάρτητη, χωρίς αναστολές, αφήνει τις επιθυμίες και τα συναισθήματα να διεγείρονται στην κοινή τους ζωή, με σύμμαχο την δημιουργία και την ελευθερία της λογοτεχνίας.

Η ταινία σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου είναι ένα γλυκόπικρο, στοχαστικό, ανεπιτήδευτα συγκινητικό φιλμ, με έξυπνους διαλόγους που αφήνουν το χιούμορ και τον σαρκασμό να διατρέχουν αβίαστα τη ροή της καθημερινότητας του ζευγαριού. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Νικολά Μπεντός (γιου του δημοφιλούς Γάλλου κωμικού Γκι Μπεντός) αποτίει φόρο τιμής στο στυλ του Γούντι Άλεν και προσπαθεί μέσα από το είδος της Γαλλικής «δραμεντί» να δώσει μια πιο χρωματιστή εκδοχή του «45 Χρόνια» του Άντριου Χέιγκ.

*Να προσθέσουμε πως το συγκεκριμένο φιλμ είχε λάβει υποψηφιότητες για Βραβείο Σεζάρ καλύτερης πρώτης ταινίας και για Βραβείο Σεζάρ καλύτερου α' γυναικείου ρόλου.

Ενδεχομένως να το δούμε και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture