Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Έσβησε στα 28 του μόλις χρόνια ο διάσημος Σουηδός dj και μουσικός παραγωγός Dj Avicii

Έσβησε στα 28 του μόλις χρόνια ο διάσημο...

Το πραγματικό του όνομα ήταν Τιμ Μπέργκλινγκ

Θλίψη στην παγκόσμια μουσική σκηνή έχει προξενήσει η είδηση ότι πέθανε ξαφνικά ο Σουηδός Dj Avicii ή Τιμ Μπέργκλινγκ όπως ήταν το πραγματικό του όνομα σε ηλικία μόλις 28 χρονών. Ο Dj Avicii που είχε κάνει διεθνή επιτυχία, βρέθηκε νεκρός στην πρωτεύουσα του Ομάν, Μουσκάτ ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του, ωστόσο όπως λέγεται, ο καλλιτέχνης αντιμετώπιζε τελευταία προβλήματα υγείας λόγω του αλκοόλ και από το 2016 είχε σταματήσει τις μουσικές περιοδείες.

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Diana Baron σε μια λιτή δήλωση ανέφερε ότι ο 28χρονος Dj βρέθηκε νεκρός χωρίς να γνωστοποιεί τα αίτια του θανάτου του. «Η οικογένεια του είναι συντετριμμένη και ζητάμε από όλους να σεβαστούν την ανάγκη τους να διαφυλάξουν την ιδιωτική ζωή τους αυτή τη δύσκολη στιγμή», ανέφερε στη δήλωση της.

Ο Dj Avicii ήταν πρωτοπόρος στην σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική και ένας από τους πιο διάσημους Dj στον κόσμο. Είχε μάλιστα κερδίσει δύο MTV Music Awards, ένα βραβείο Μουσικής Billboard και ήταν 2 φορές υποψήφιος για Grammy. Το μεγαλύτερο του hit ήταν το «Le7els».

Οι επιτυχίες του περιλαμβάνουν ακόμα το «Wake Me Up!», το «The Days» και το «You Make Me».

Ο θάνατός του έρχεται λίγες μέρες μετά την υποψηφιότητά του για βραβείο Billboard Music για το καλύτερο κορυφαίο χορευτικό/ηλεκτρονικό άλμπουμ, για το EP του «Avicii (01)». To 2017 είχε γυριστεί ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή του.

Ο Dj Avicii όπως αναφέρει το newsit.gr, είχε υποστεί στο παρελθόν, οξεία παγκρεατίτιδα, εν μέρει λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ μιας και φέρεται να ήταν εθισμένος. Αφού αφαιρέθηκε η χοληδόχος κύστη και η σκωληκοειδής απόφυση του το 2014, ο Dj Avicii ακύρωσε μια σειρά παραστάσεων στην προσπάθειά του να αναρρώσει. Σταμάτησε τις περιοδείες του το 2016 αλλά συνέχισε να κάνει μουσική στο στούντιο.

Ο Τιμ Μπέργκλινγκ είχε γεννηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου 1989 στην Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Το 2010, ο Avicii συνεργάστηκε με τον, επίσης Σουηδό, DJ, John Dahlbäck, στο «Don’t Hold Back» ενώ κατόπιν δούλεψε σε διάφορα projects με διεθνούς φήμης DJs, όπως ο Tiësto και ο Sebastian Ingrosso.

Αν και τα κομμάτια του αποτελούνται από κυρίως ηλεκτρονικής σύνθεσης μουσική, η EMI κυκλοφόρησε μια έκδοση του «Bromance», με την παρουσία στίχου, υπό τον, νέο, τίτλο «Seek Bromance». Το «Seek Bromance», έφτασε το top 20 σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας.

Έφτιαξε, επίσης, remix του κλασικού single της Nadia Ali με τίτλο «Rapture» για τον δίσκο της «Queen of Clubs Trilogy: Onyx Edition». Τον Οκτώβριο του 2010, ο Avicii υπέγραψε με την European A&R team στην EMI Music Publishing, μία από τις δισκογραφικές εταιρείες-μέλη του, άτυπου, «big four» των μεγαλύτερων.

Το 2011, η συνεργασία του στο κομμάτι «Sunshine», με τον διάσημο David Guetta ήταν υποψήφια για βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Dance Recording. Το κομμάτι του, με τίτλο «Penguin», χρησιμοποιήθηκε από την Leona Lewis στο single της, «Collide». Ωστόσο στο single αυτό δεν γινόταν αναφορά στον Avicii για την προέλευση της μουσικής, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει δικαστικός αγώνας εκ μέρους του Σουηδού DJ, ώστε να μην κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο single. Στο τέλος οι δύο καλλιτέχνες τα βρήκαν.

Το 2011, ο dj Avicii κυκλοφόρησε το «Levels» (χρησιμοποιώντας μέρος του τραγουδιού «Something’s Got a Hold on Me» της Etta James), το οποίο έφτασε το top ten σε Ινδία, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο, και έφτασε στην κορυφή των charts σε Ουγγαρία, Νορβηγία και Σουηδία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight