Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

TO ΑΛΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 28-29/4 ΣΤΟ ACT H ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΜΙΑ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΧΕΣΗ"

TO ΑΛΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 28-29/4 ΣΤΟ ACT H...

Με τον Βαγγέλη Παπαδάκη και την Χριστίνα Δενδρινού

Η θεατρική διασκευή της ταινίας «Μια πορνογραφική σχέση» με την Ναταλί Μπέι και τον Σερζί Λοπέζ, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Αct, στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, στην Πάτρα, για δύο μόνο παραστάσεις, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, στις 21.30 το βράδυ.

Το έργο του Φιλίπ Μπλασμπάντ, «Μια πορνογραφική σχέση» μιλά για έναν άνδρα και μία γυναίκα που συναντιούνται στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου για να εκπληρώσουν μία σεξουαλική φαντασίωση. Δεν ξέρουν ο ένας το όνομα του άλλου. Το μόνο που επιθυμούν είναι μία καθαρά σαρκική σχέση. Όμως η μία συνάντηση διαδέχεται την άλλη. Τώρα πια τους ενώνει κάτι πέρα από το σεξ. Τι είναι πιο τρομακτικό; Το να πραγματοποιήσεις μία ανομολόγητη ερωτική φαντασίωση ή το να τολμήσεις να «απογυμνωθείς» στα μάτια του άλλου;

Το 1999 η ταινία «Μία πορνογραφική σχέση» του Φρεντερίκ Φοντέιν έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες αποσπώντας βραβεία και διθυραμβικές κριτικές. Λίγα χρόνια αργότερα ο σεναριογράφος της, Φιλίπ Μπλασμπάντ, διασκεύασε ο ίδιος το σενάριο του για τη θεατρική σκηνή κερδίζοντας πάλι κοινό και κριτικούς μέσα από μία ερωτική ιστορία που με αφορμή το σώμα μιλάει για την ψυχή.

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Βαγγέλη Παπαδάκη και προτείνει μία νέα φόρμα που συνδυάζει κινηματογραφικά και θεατρικά στοιχεία χωρίς την ευκολία της χρήσης του βίντεο. Μινιμαλιστική αισθητική, κινηματογραφικές ερμηνείες και ένα αμιγώς ρεαλιστικό, υποβλητικό ηχητικό περιβάλλον αποτελούν τα δομικά στοιχεία μίας παράστασης που μιλάει για τον έρωτα και την αγάπη με τον πιο αναπάντεχο τρόπο.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Παπαδάκης

Μετάφραση: Ανδρέας Στάικος

Σχεδιασμός Φώτων: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Σκηνικά Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα

Σχεδιασμός Ήχου/ Μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη

Επιμέλεια Κίνησης: Ίριδα Κυριακοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννα Χατζατόγλου

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λία Κάλκου

Φωτογραφίες: Νικολέττα Γιαννούλη

Σκηνοθεσία trailer: Βαγγέλης Παπαδάκης, Ελένη Κορακάκη

Διάρκεια: 90 λεπτά

Παίζουν οι:  Χριστίνα Δενδρινού και Βαγγέλης Παπαδάκης.

Ο Βαγγέλης Παπαδάκης έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική και Θέατρο στη Γαλλία με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τέχνη και την Αρχιτεκτονική. Συνεργάστηκε με την Λυδία Κονιόρδου ως βοηθός σκηνοθέτης στις παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου «Ιππόλυτος» και «Ο Σιμιγδαλένιος» ενώ συμπρωταγωνιστήσανε μαζί στην παράσταση «ο Βασιλιάς της Ασίας» σε κείμενα του Γιώργου Χειμωνά και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας 7 κι έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Ο Γλάρος, μια ταινία σε εξέλιξη», «Α little dream» μια χοροθεατρικήσολο performance, «Χρονομηχανή Καβάφης», «Plastic People» (devised theater) και «Mην Σκοτώνεις τους Αγγέλους» στα πλαίσια του Άδειου Χώρου στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός στις παραγωγές της ομάδας ενώ έχει  πρωταγωνιστήσει σε παραστάσεις κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου και performances σε σκηνοθεσία των Μαριάννα Λαμπίρη, Γιώργου Σαχίνη, Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη,  Άννας Τσίχλη, Peader Kirk, κ.α. Ως liveperformer συμμετείχε στο sitespecificproject της ομάδας Όχι παίζουμε/ UrbanDig, «DourgoutiIsland», ενώ παρουσίασε την soloperformance του “tomyunbornchild”, στην εικαστική  έκθεση OUTopias, στο Μουσείο Μπενάκη.

Έχει αναλάβει τα σκηνικά και κοστούμια σε παραστάσεις θεάτρου και χορού και χορογράφησε την χοροθεατρικήσόλο performance «Ξέν(ο)ια» στα πλαίσια του Music in Motion Festival 2016.

Η Χριστίνα Δενδρινού είναι ηθοποιός που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της EcoleInternationale de TheâtreJacquesLecoq στο Παρίσι, του Royal HollowayUniversity στο Λονδίνο και του Deree American College στην Ελλάδα. Ως ηθοποιός στο θέατρο έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι: Γιώργος Παλούμπης, Δημήτρης Κομνηνός, Μαργαρίτα Αμαραντίδη, Δημήτρης Πλειώνης, Μαρία Τσαρούχα, Γιάννης Σαρακατσάνης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Ζωρζίνα Τζουμάκα καθώς και με ομάδες όπως: Οι Βλακλιστ (ιδρυτικό μέλος), Τοπι, ΧΑ! κ.α. Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τους: Αλέξη Αλεξίου, OlivierHorlais, Ευγενία Καρύδη, Γιώτα Καρατζέτζου, κ.α.

Έχει συμμετάσχει σε σειρές στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο, και κάνει διαφημιστικά για τηλεόραση, αποφωνήσεις για ραδιόφωνο και τηλεόραση, μεταφράσεις και συντονισμό εκδηλώσεων.

Εισιτήρια: 13€(γενική είσοδος), 10€ (φοιτητές, άνεργοι).

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037 και 6936122263.

(Η αίθουσα κλιματίζεται).

Κριτικές:

"Ο Βαγγέλης Παπαδάκης σκηνοθετεί με χαρακτηριστική απλότητα και συνάμα σαγηνευτική φινέτσα μία ωμή και ρεαλιστικά θρασεία ιστορία έρωτα. [...] Η παράσταση "Μια πορνογραφική σχέση" είναι μία ειλικρινής ανάγνωση αισθημάτων και προθέσεων με ιδιαίτερα λιτές αλλα πλούσιες ερμηνείες και εξαιρετικούς συντελεστές που δημιουργούν ένα αισθησιακό περιβάλλον". Νάγια Παπαπάνου,BoemRadio.

"Δύο μόνο άτομα, μας προσφέρουν όλες τις εκφάνσεις του ψυχισμού, όλα τα στάδια του πνεύματος, του νου και της καρδιάς, όταν η αρχική απλή γνωριμία και ο φαινομενικά ζωώδης σκοπός της εκπλήρωσης μιας φαντασίωσης, μετατρέπεται στη συνάντηση δυο ψυχών που ενώνουν δυο κόσμους σε έναν και έτσι, το “εκείνος” και το “εκείνη”, γίνεται “εμείς”. Αγγέλικα Μπάτσου, kallitexnes.gr.

"Μπορεί μια σαρκική συνάντηση να οδηγήσει σε μια ιστορία αγάπης; Από αυτό που παρακολούθησα στην αφτιασίδωτη και καίρια παράσταση του Βαγγέλη Παπαδάκη, στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τη Χριστίνα Δενδρινού, η απάντηση έχει μάλλον θετικό πρόσημο. Οι συζητήσεις που διαδραματίζονταν επί σκηνής αλλά και οι εξομολογήσεις των ηρώων προς το κοινό βρίθουν κομματιών αληθινής ζωής"  Γιώτα Δημητριάδη,Αθηνόραμα.

Η «Πορνογραφική Σχέση», σκηνοθετημένη από τον Βαγγέλη Παπαδάκη, είναι μία παράσταση που βουτάει στην ερωτική επιθυμία. Σοκάρει με τις σιωπές, το άγγιγμα, τους ψιθύρους, τις εκπνοές, τα βλέμματα. Εν ολίγοις με το συναίσθημα. [...] Οι ερμηνείες των δύο ηθοποιών, της πανέμορφης Χριστίνας Δενδρινού και του γοητευτικού Βαγγέλη Παπαδάκη, δε σου αφήνουν περιθώριο να σκεφτείς. Κατευθύνονται στην καρδιά σου, ρίχνοντάς της απανωτά βέλη. Ερμηνείες γάργαρες και αστείρευτες". Η Ειρήνη Αϊβαλιώτου, catisart.gr.

«Σ΄ ένα όμορφο μινιμαλιστικής αισθητικής σκηνικό και πατώντας πάνω σ' ένα στιβαρό ρεαλιστικό υπόβαθρο ο Βαγγέλης Παπαδάκης έστησε μία παράσταση με αμεσότητα και κινηματογραφική ροή, μία παράσταση ιδιαίτερη που καθιστούσε περιττή κάθε σύγκριση με την ταινία. Οι ερμηνείες του ίδιου του σκηνοθέτη και της συμπρωταγωνίστριάς του, Χριστίνας Δενδρινού, ήταν εξαιρετικά πειστικές. Και οι δύο τους, αποπνέοντας μία ξεχωριστή χημεία, κατάφεραν να μπουν μέσα στο μεδούλι των ρόλων τους...» Γεωργία Οικονόμου, tospirtonet.gr.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας των παραστάσεων του act είναι και το thebest.gr.

Η βασική φωτ. είναι του Christos Katsaounis.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture