Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στις 24 Μαΐου 2018 στην Ελλάδα η ταινία «Ταξίδι αναψυχής - Leisure Seeker»

Έρχεται στις 24 Μαΐου 2018 στην Ελλάδα η...

Με τους Έλεν Μίρεν και Ντόναλντ Σάδερλαντ - Στις ΗΠΑ προβλήθηκε από την Sony Pitures Classics

Στις 24 Μαΐου 2018 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικέ αίθουσες της χώρας μας το κοινωνικό φιλμ «Ταξίδι αναψυχής - Leisure Seeker» όπου πρωταγωνιστούν δύο σπουδαίοι ηθοποιοί η Αγγλίδα Έλεν Μίρεν που κοντεύει ηλικιακά τα 73 και ο Ντόναλντ Σάδερλαντ στο κατώφλι πλέον των 83 του χρόνων, ο οποίος ήταν εκπληκτικός στο βραβευμένο με Όσκαρ φιλμ «Συνηθισμένοι Άνθρωποι – Ordinary People» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ το 1981.

Στο «Ταξίδι Αναψυχής» που βγαίνει σε διανομή της εταιρείας Strada Films και που πιθανόν θα δούμε και στην Πάτρα, δύο ηλικιωμένοι ζουν τον δεύτερο μήνα του μέλιτος όταν ξεκινούν ένα road trip στην καρδιά της Αμερικής μ’ ένα παλιό φορτηγάκι που αποκαλούν «Leisure Seeker», για να ξεφύγουν από μια αναγκαστική νοσηλεία που θα τους χώριζε μια για πάντα. Μια εναλλακτική, κινηματογραφική θεραπεία για το φορτίο της ψυχής και του σώματος, που αποδεικνύει πως ο άνθρωπος μπορεί να συναντά εκπλήξεις σε κάθε διαδρομή, ακόμα κι αν θεωρεί πως βλέπει το τέλος της, όπως γράφτηκε με αφορμή την προβολή της ταινίας στο περασμένο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Η σκηνοθεσία είναι του 54χρονου Paolo Virzi από το Λιβόρνο της Ιταλίας, ο οποίος έχει συνεργαστεί και στο σενάριο.

Εκτός της Helen Mirren και του Donald Sutherland που είναι η 2η φορά που συνεργάζονται στη μεγάλη οθόνη, παίζουν και οι Κίρστυ Μίτσελ, Ντικ Γκρέγκορι, Τζόσουα Μάικλ, Τζανέλ Μολόνι, Κρίστιαν Μακ Κέι, κ.α.

Στην παραγωγή έχει συμμετάσχει και η Rai Cinema.

Διάρκεια: 112 λεπτά.

*O Πάολο Βίρτζι είναι διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός. Έχει σπούδασε σεναριογραφία στο ιστορικό Πειραματικό Κέντρο Κινηματογραφίας της Ρώμης, αποφοίτησε το 1987 και έκανε το ντεμπούτο του το 1994 με την ταινία «La bella vita». Τον Οκτώβριο του 2008, το Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου του Ανσί απένειμε στον Πάολο Βίρτζι το Βραβείο Σέρτζο Λεόνε, σε αναγνώριση του συνολικού του έργου.

Το 2013, ο Βίρτζι ήταν επίτιμος σκηνοθέτης στο 31o Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορίνο. Αξίζει να σημειωθεί πως το «Leisure Seeker» που έχει βασιστεί στη νουβέλα του Michael Zadoorian που πρωτοκυκλοφόρησε το 2009, είναι η 1η του ταινία που έχει γυριστεί αποκλειστικά στην Αμερική.

Ο Βίρτζι έχει σκηνοθετήσει και τις ταινίες «Il capitale umano - Το ανθρώπινο κεφάλαιο» το 2013 και πρόπερσι το εκπληκτικό «La pazza gioia  - Η τρελή χαρά» με την Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι που είχαμε δει εδώ στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε από την Κινηματογραφική Λέσχη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture