Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΓΚΡΑΟΥΖΙΝΙΣ "ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ" - ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΓΕΤΤΟΣ

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΓΚΡΑΟΥΖΙΝΙ...

Στους κεντρικούς ρόλους ο Γιάννης Στάνκογλου και η Μαρία Πρωτόπαππα

Ο Πατρινός ταλαντούχος ηθοποιός Μάρκος Γέττος μετά την συμμετοχή του στην χειμωνιάτικη κεντρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Fuente Ovejuna, η πηγή των αμνών» σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη και την Ελληνοπορτογαλική καλλιτεχνική σύμπραξη «Ένα εγχειρίδιο για την εργασία και την Ευτυχία - A Manual on Work and Happiness» που ήταν μέρος διακρατικού, Ευρωπαικού σχεδίου συνεργασίας σε σκηνοθεσία Jorge Andrade (όπου ο Μ. Γέττος ήταν ο μόνος επαγγελματίας ηθοποιός), ετοιμάζεται τώρα να παίξει το καλοκαίρι στην Επίδαυρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο Μάρκος Γέττος που αποφοίτησε το καλοκαίρι του 2017 από την σχολή δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, θα λάβει μέρος στην παράσταση αρχαίου δράματος «Αγαμέμνων» του Αισχύλου που θ’ ανέβει στις 6 και 7 Ιουλίου 2018 στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Πρόκειται για παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, της Stefi & Lynx Productions & του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και οι δοκιμές/πρόβες θα γίνουν εδώ στην Πάτρα. Η σκηνοθεσία της φιλόδοξης και ήδη πολυαναμενόμενης παράστασης είναι του Λιθουανού Τσέζαρις Γκαρουζίνις, ο οποίος διατελεί και διευθυντής της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ο Μάρκος Γέττος έχει συμμετάσχει και παίξει σε τέσσερις διπλωματικές παραστάσεις ως σπουδαστής στο ΔΗΠΕΘΕ, ανάμεσά τους και οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε διδασκαλία των Τσέζαρις Γκραουζίνις, Κωνσταντίνας Μάντζαρη και Όλγας Σπυράκη.

Ο «Αγαμέμνων» είναι το πρώτο έργο της τριλογίας της Ορέστειας και αφηγείται την επιστροφή του βασιλιά Αγαμέμνονα στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου. Ο Αγαμέμνων μπαίνει θριαμβευτικά στην πόλη και το παλάτι, φέρνοντας μαζί του ως αιχμάλωτη την Τρωαδίτισσα πριγκίπισσα, ιέρεια του Απόλλωνα, μάντισσα Κασσάνδρα.

Η Κλυταιμνήστρα υποδέχεται τον σύζυγό της με στόμφο και τιμή, ωστόσο πολύ γρήγορα αποκαλύπτεται πως η ενθουσιώδης της υποδοχή υποκρύπτει ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης για το φόνο της κόρης τους, Ιφιγένειας, που ο Αγαμέμνονας θυσίασε στην Αυλίδα, για να ξεκινήσουν τα πλοία της εκστρατείας δέκα χρόνια πριν. Το κόκκινο χαλί που στρώνει για να τον δεχτεί οδηγεί σ’ ένα λουτρό αίματος όπου, με τη συνέργεια του εραστή της Αίγισθου, θα πνιγούν και ο ίδιος και η ερωμένη του.

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Σκηνικά - κουστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν

Μουσική - Μουσική διδασκαλία: Χάρης Πεγιάζης

Κίνηση: Eddie Lame

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Βοηθός σκηνοθέτη: Συγκλητική Βλαχάκη.

Στην παράσταση που αναμένεται να δούμε και στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας παίζουν η Μαρία Πρωτόπαππα (Κλυταιμνήστρα), ο Γιάννης Στάνκογλου (Αγαμέμνων/Αίγισθος), ο Αργύρης Πανταζάρας (Κήρυκας), η Ιώβη Φραγκάτου (Κασσάνδρα), ο Θοδωρής Κατσαφάδος (Φρουρός) και 12μελής χορός.

Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Καβαλάρη

Καλλιτεχνική διεύθυνση Stefi Productions: Αλίκη Δανέζη Knutsen.

Επιμέλεια κειμένου: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Από την παράσταση "Fuente Ovejuna".

Από την παράσταση "Fuente Ovejuna".

Από την παράσταση "Fuente Ovejuna".

O Γιάννης Στάνκογλου.

O Γιάννης Στάνκογλου.

O Γιάννης Στάνκογλου.

O Τσέζαρις Γκραουζίνις.

O Τσέζαρις Γκραουζίνις.

O Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture