Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναβλήθηκε ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός στην Πάτρα - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

Αναβλήθηκε ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστη...

Παρούσα η αστυνομία και με ΜΑΤ

Αναβλήθηκε ο πρώτος πλειστηριασμός που επρόκειτο να γίνει στην Πάτρα σήμερα. Η διαδικασία παρεμποδίστηκε από παρατάξεις, κινήσεις κ.α.

Σχολιάζοντας την αναβολή του πλειστηριασμού η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι μαζί, για την Πάτρα» Βίβιαν Σαμούρη, έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα, έγινε πράξη αυτό που είχε, προ καιρού, υπερτονίσει το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ότι, εφεξής, η αντίστασή μας ενάντια στο ξεσπίτωμα των οικογενειών, τη βίαιη αρπαγή της λαϊκής περιουσίας, θα μεταφερθεί, από τα ειρηνοδικεία της χώρας, στα συμβολαιογραφεία, όπου διενεργούνται πλέον πλειστηριασμοί με το πάτημα κυριολεκτικά ενός κουμπιού και ερήμην, σε πολλές των περιπτώσεων, του θύματος, δηλαδή του ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Σήμερα, κατορθώσαμε να αποτρέψουμε πλειστηριασμό ακινήτου στο Αγρίνιο (σ.σ.: αγροτεμάχιο 400 τ.μ., ιδιοκτησίας ενός κατεστραμμένου οικονομικά πολίτη), μέσω συμβολαιογράφου της Πάτρας, αξίας 153.000 -που θα έβγαινε στο σφυρί για υποπολλαπλάσιο ποσό, ύψους 50.000 ευρώ.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Υ.Γ.: Οφείλω να υπενθυμίσω στους κυβερνητικούς αξιωματούχους, με την εντολή των οποίων

οι δυνάμεις καταστολής παρατάχθηκαν έξω από το συμβολαιογραφείο της οδού Βότση, ότι οι ένστολοι -που πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο, άρα οφείλουν να προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία του-, είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούνται εν είδει σωματοφυλάκων των ξένων και ντόπιων funds.»

Νωρίτερα

Συνεχίζουν να βρίσκονται έξω από το Συμβολαιογραφείο της οδού Βότση συλλογικότητες, οργανώσεις και αλληλέγγυοι, που προσπαθούν να εμποδίσουν ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Όλα δείχνουν πως θα καταφέρουν αφού μέχρι τώρα η διαδικασία δεν έχει γίνει και το χρονικό περιθώριο που υπάρχει είναι ελάχιστο.

Η συμβολαιογράφος προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία ζήτησε να υπογράψουν ότι την παρεμπόδισαν. Το πλήθος αρνήθηκε να το κάνει ο καθένας ξεχωριστά και τελικά τελικά σημειώθηκε ότι η διαδικασία παρεμποδίστηκε από την Κίνηση για την Υπεράσπιση Κοινωνικών Αγαθών, την παράταξη "Ανυπότακτη Πολιτεία", την παράταξη "Όλοι μαζί για την Πάτρα", φοιτητικούς συλλόγους ποι συμμετέχουν ενεργά στο Κίνημα τα τελευταία δυόμιση χρόνια, αλλά και τον Δήμο Πατρέων που εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Πελεκούδα.

Όπως εξήγησε η Βίβιαν Σαμούρη ο αγώνας πλέον έχει μεταφερθεί από το Ειρηνοδικείο στα Συμβολαιογραφεία.

13.54 Ένταση επικράτησε πριν από λίγα λεπτά έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Βότση στην Πάτρα. Έξω από το γραφείο υπάρχουν συγκεντρωμένα άτομα και  εκδηλώνεται αντίδραση στη διενέργεια  πλειστηριασμών, που όπως πληροφορείται το thebest.gr αφορά ακίνητα, που βρίσκονται στο Αγρίνιο.

Η οδός είναι κλειστή από την Κανακάρη ως την Κορίνθου και στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η Κίνηση Υπεράσπισης Κοινωνικών Αγαθών  διοργανώνει κινητοποίηση αποτροπής των πλειστηριασμών.

Μάλιστα είχε καλέσει πολίτες, φοιτητες και φορείς να συγκεντρωθουν στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου και να οργανώσουν την κινητοποίησή τους.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ.

Aκολουθούν παρακάτω κι άλλες φωτογραφίες από το σημείο του γραφείου της Πατρινής συμβολαιογράφου στην οδό Βότση όπου είχε προγραμματιστεί να γίνει ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ακινήτου.

Οι φωτ. είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις