Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σήμερα η δίκη του συλληφθέντα για τη φωτιά στην Ηλεία – Αρνείται τις κατηγορίες

Σήμερα η δίκη του συλληφθέντα για τη φωτ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ριπές ανέμων ως 12 μποφόρ φούντωναν τις φλόγες

Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον της δικαιοσύνης ο συλληφθείς για την πρόκληση της μεγάλης φωτιάς στην Ηλεία ( Φρίξα και Σκιλλουντία) το βράδυ της Δευτέρας, η οποία απείλησε κατοίκους χωριών και σπίτια.

Ο 46χρονος, όπως πληροφορείται το thebest.gr παραδέχεται ότι έκαιγε κλαδιά, αλλά αρνείται ότι η φωτιά προκλήθηκε με υπαιτιότητά του.

Χθες παρουσιάστηκε ενώπιον του Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία, ωστόσο αισθάνθηκε αδιαθεσία και πήρε αναβολή για σήμερα. Λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Νύχτα πύρινης κόλασης στην Ηλεία – Από κάψιμο κλαδιών προκλήθηκε η φωτιά - Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

 

 

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η κατάσβεση της φωτιά. Στην περιοχή επιχειρούν 60 άνδρες με 30 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο.

Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής στη Δυτική Ελλάδα Γιάννης Πετρούτσος αναφέρει στο thebest.gr ότι η πυρκαγιά ήταν πολύ δύσκολη και επικίνδυνη. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκόλευε πολύ η μεγάλη ένταση των ανέμων που έφταναν τα 10 μποφόρ και οι ριπές τους κάποιες φορές έπιανε τα 11 ως και 12 μποφόρ.

«Η φωτιά έκανε διαρκώς νέες κηλιδώσεις σε δασική έκταση εξαιτίας των ανέμων, οι οποίοι άλλαζαν διαρκώς κατεύθυνση. Οι φλόγες είχαν πολλά μέτρα ύψος, κινδύνευσε άμεσα η Σκιλλουντία κι εμείς είχαμε ως προτεραιότητα μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας».

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση ενώ σημαντική ήταν η συμβολή στο έργο της κατάσβεσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος , Περιφέρεια) αναφέρει ο κ. Πετρούτσος, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη όσοι προβαίνουν σε καύση κλαδιών, να αποφεύγουν τις ημέρες κατά τις οποίες οι άνεμοι είναι δυνατοί, καθώς και να φροντίζουν να έχουν κοντά τους νερό, σε περίπτωση που η φωτιά επεκταθεί.

Υπενθυμίζεται ότι για την Δευτέρα οπότε και ξέσπασε η φωτιά είχε βγει ανακοίνωση για την αποφυγή ελεγχόμενης καύσης κλαδιών λόγω του αυξημένου κινδύνου.

Γ. Πετρούτσος και Γ. Γεωργιόπουλος φωτο eurokinissi στη φωτιά

Γ. Πετρούτσος και Γ. Γεωργιόπουλος φωτο ...

Γ. Πετρούτσος και Γ. Γεωργιόπουλος φωτο eurokinissi στη φωτιά

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις