Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χωρίς στέγη ο σύλλογος "Α.Σ.Τ.Ο. - Επικοινωνούμε" - Έτοιμος να μπει εργολάβος στο κτίριο της Μανακίου

Πάτρα: Χωρίς στέγη ο σύλλογος "Α.Σ....
Βγενόπουλος Φάνης

Στο τραπέζι η πρόταση για το Σκαγιοπουλείο

Έτοιμος να μπει είναι ο εργολάβος του έργου ανακατασκευής του ακινήτου στην οδό Μανακίου στο κέντρο της Πάτρας, το οποίο προορίζεται να λειτουργήσει ως παιδικός σταθμός. Την ίδια ώρα όμως, βρίσκεται στον «αέρα» η λειτουργία του συλλόγου «Α.Σ.Τ.Ο – Επικοινωνούμε» ο οποίος στεγάζεται στο ακίνητο εδώ και 17 χρόνια και συγκεντρώνει με τις δράσεις του, πάνω από 200 ενεργά μέλη, κυρίως νέα παιδιά και φοιτητές.

Μιλώντας στο thebest.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Έργων Χρήστος Κορδάς, σημείωσε πως ολοκληρώθηκαν πλέον όλες οι διαδικασίες για την ανάδειξη του εργολάβου του έργου και πως όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ωστόσο, για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μετακομίσει ο «Α.Σ.Τ.Ο – Επικοινωνούμε».

Και αυτό διότι, οι 18 ομάδες του συλλόγου θα πρέπει να βρουν αλλού στέγη, όπου θα πρέπει να μεταφέρουν τις πολυποίκιλες δραστηριότητές τους, συν το εξοπλισμό τους.

«Είμαστε σε αγχωμένη αναμονή», αναφέρει χαρακτηριστικά στο thebest.gr η «ψυχή» του συλλόγου Σάκης Ροδίτης. Όπως εξηγεί πριν από λίγες ημέρες ο σύλλογος έλαβε μήνυμα από τη δημοτική Αρχή να μετακομίσει αλλά «αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται».

Και τούτο, διότι οι άνθρωποι του συλλόγου θέλουν να έχουν ως σημείο αναφοράς, ένα χώρο στο κέντρο της Πάτρας, ώστε ο «Α.Σ.Τ.Ο», να παραμείνει πυρήνας έκφρασης και δημιουργίας κυρίως της νεολαίας που βρίσκει δημιουργική διέξοδο, καθώς ο κύριος όγκος των μελών αποτελείται από φοιτητές και όπως εξηγεί ο κ. Ροδίτης «έχει αποδειχθεί ότι όταν τα Πανεπιστήμια βρίσκονται στο κέντρο μιας πόλης, υπάρχει καλή επικοινωνία της κοινότητας με την πόλη». Αυτό συμβαίνει και με τα μέλη του συλλόγου, τα οποία αναπτύσσουν δημιουργικά τους δεσμούς τους με την πόλη. Για παράδειγμα σε λίγες ημέρες στο χώρο του «Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε» θα φιλοξενηθεί φεστιβάλ ταινιών, ενώ σε συνεργασία με τους φοιτητές θα λειτουργήσει κοινωνική κουζίνα.

Η πρόταση για το Σκαγιοπούλειο

Στο πλαίσιο αναζήτησης στέγης για τον σύλλογο, όπως πληροφορείται το thebest.gr, από τη δημοτική Αρχή έπεσε η πρόταση να μετακομίσει ο σύλλογος στις εγκαταστάσεις του Σκαγιοπουλείου, όπου κάποτε στεγαζόταν το «Μουσείο Λαϊκής Τέχνης».

Τόσο το κτίριο, όσο και ο περιβάλλοντας χώρος του πρώην Μουσείου, είναι σήμερα αναξιοποίητα.

Είναι μια ιδέα, που όπως φαίνεται δεν απορρίπτει ο σύλλογος, ωστόσο δεν έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. του Ιδρύματος του Σκαγιοπουλείου.

Όπως αναφέρει ο Σάκης Ροδίτης η λειτουργία του ΑΣΤΟ στη γειτονιά του Σκαγιοπουλείου θα είναι «ένα δώρο» για την περιοχή, καθώς «εμείς θέλουμε και έχουμε τις δυνάμεις να μετατρέψουμε σε στολίδι της και πυρήνα δημιουργικότητας».

Άλλη μία πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι, είναι ο σύλλογος να ενοικιάσει ένα χώρο στο κέντρο της Πάτρας και να βοηθηθεί οικονομικά από τον Δήμο. Ωστόσο, αυτή η πρόταση δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος, καθώς για να φιλοξενηθούν οι πολλές δραστηριότητες του Α.Σ.Τ.Ο., απαιτείται ένας μεγάλος χώρος με αρκετές αίθουσες.

«Δεν μας ρώτησαν»

Ο Σάκης Ροδίτης δεν κρύβει την πικρία του για το γεγονός ότι η απόφαση «έξωσης», έγινε ερήμην του συλλόγου. «Όταν ελήφθη η απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λειτουργία του παιδικού σταθμού, δεν μας κάλεσαν καν, για να ακούσουν τη γνώμη μας», αναφέρει χαρακτηριστικά για να προσθέσει με νόημα ότι «από τότε που μπήκαμε στο κτίριο και το φτιάξαμε, όλες οι δημοτικές Αρχές ήθελαν να μας διώξουν…».

Πιέζει ο χρόνος

Οι συζητήσει βέβαια για τη νέα στέγη του Α.Σ.Τ.Ο. γίνονται με τον χρόνο να πιέζει και στο «και πέντε» της διαδικασίας. Και αυτό διότι, ο εργολάβος περιμένει και η δημοτική Αρχή θέλει να «τρέξει» τις διαδικασίες, ώστε τον Σεπτέμβρη του 2019 να λειτουργήσει ο παιδικός σταθμός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις