Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Μια σπουδαία ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε

Μια σπουδαία ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε

Του Αντώνη Κουνάβη

Ήταν συνολικά 320 νέες και νέοι, ιστιοπλόοι, από τέσσερις ηπείρους, (Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Ωκεανία), που συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη μας για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Η αδιαμφισβήτητη επιτυχία με την οποία διοργανώθηκε στην Πάτρα, από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρίου «Ιάσων», η διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση στην κατηγορία Laser 4.7 «European Youth Championships & Trophy 2018», είναι ένα πραγματικά καλό νέο, μια θετική εξέλιξη που μάς επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το αύριο.

Είναι δε προφανές ότι η επιτυχής έκβαση της εν λόγω διοργάνωσης μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν προπομπό για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019. Αυτοί συνιστούν μια σπουδαία ευκαιρία με σοβαρές αναπτυξιακές προοπτικές που δεν πρέπει να χάσουμε, που δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει ανεκμετάλλευτη όπως συνέβη το 2006 με την ανάληψη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Ο ούριος άνεμος που έδωσαν στα πανιά μας οι νεαροί ιστιοπλόοι με την όμορφη και δυναμική παρουσία τους, μάς γεμίζει με ικανοποίηση και μάς οπλίζει με αυτοπεποίθηση για τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Η φιλόξενη πόλη μας, παρά τις εμφανείς αδυναμίες και ελλείψεις της, απέδειξε ότι είναι σε θέση να φέρει αποτελεσματικά σε πέρας σημαντικές διεθνείς συναντήσεις, και όχι μόνο.

Με τις απαιτούμενες διορθωτικές παρεμβάσεις, με τη βελτίωση των υποδομών μας, και κυρίως με μια αυτονόητη εξωστρέφεια που οφείλουμε να έχουμε, μπορούμε καλύτερα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις