Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιλντιρίμ και Τσαβούσογλου: "Περιστατικό σε βραχονησίδα στο Αιγαίο – Κατεβάσαμε ελληνική σημαία!" - ΦΩΤΟ

Γιλντιρίμ και Τσαβούσογλου: "Περιστ...

Τι απάντησε σε δημοσιογράφους

Πρώτα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και στην συνέχεια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρθηκαν σήμερα σε περιστατικό σε βραχονησίδα στο Αιγαίο, όπου είχε υψωθεί η ελληνική σημαία. Τόσο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, όσο και ο Τούρος υπουργός Εξωτερικών, είπαν ότι η σημαία κατέβηκε μετά από παρέμβαση των Τούρκων. Ο Τσαβούσογλου μάλιστα, έγινε πιο συγκεκριμένος και είπε ότι την σημαία την κατέβασαν Τούρκοι κομάντο.

Ο τούρκος πρωθυπουργός προφανώς αναφέρεται στην κίνηση που έγινε στις 13 Απριλίου από νεαρούς Φουρνιώτες οι οποίοι με φουσκωτό έφτασαν στην βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» και ύψωσαν την ελληνική σημαία. Το θέμα έκανε τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ καθώς η συγκεκριμένη βραχονησίδα είναι μεταξύ των 25 νησιών και 127 βραχονησίδων που αμφισβητούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

Δείτε τις φωτογραφίες από την στιγμή που υψώνεται η ελληνική σημαία στην βραχονησίδα.

(ΦΩΤΟ από samos24)

 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Περίεργες δηλώσεις για ένα άγνωστο περιστατικό στο Αιγαίο έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι γίνονται κάποιες ενέργειες στο Αιγαίο για να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή και μάλιστα μίλησε για περιστατικό τύπου Ιμίων.

«Εχουμε υπόψιν μας ότι στο Αιγαίο, υπάρχουν ενέργειες αύξησης της έντασης από την πλευρά της Ελλάδας και αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθει τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν βραχονησίδες που δενέχει σημασία που ανήκουν. Έγινε μια προσπάθεια ανάλογη με αυτή στα Ιμια. Μια προσπάθεια να το ποθετηθεί ελληνική σημαία στις βραχονησίδες «Αντρόφωτος» όπως τις ανέφερε στα ανοικτά του Αιδινίου. Η τουρκικη ακτοφυλακή, έκανε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και κατέβασε την σημαία από εκεί», είπε ο Μπιναλί Γθλντιρίμ.

Και συνέχισε:«Συστήνουμε στην Ελλάδα να αποφεύγει ενέργειες που αυξάνουν την ένταση μεταξύ δυο καλών γειτόνων».

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις