Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μαζικό συλλαλητήριο κατά της επέμβασης στη Συρία – Έκαψαν σημαίες – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Μαζικό συλλαλητήριο κατά της επέμβασης σ...

Με κεντρικό σύνθημα "ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών"

Ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το μαζικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ με αφορμή την στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Σύνταγμα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Αντιπολεμική συγκέντρωση μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία πραγματοποίησαν και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καταδικάζοντας με τη σειρά τους την σημερινή στρατιωτική επέμβαση ΗΠΑ, Γαλλίας και Μ. Βρετανίας και ζητώντας " να μην εμπλακεί η χώρα μας στην εξυπηρέτηση των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων".

Μάλιστα και στις δύο συγκεντρώσεις έκαψαν και σημαίες των ΗΠΑ.

Στην πρώτη γραμμή της πορείας του ΚΚΕ βρισκόταν ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πριν την έναρξη της διαδήλωσης απηύθυνε λόγο προς τους συγκεντρωμένους.

Με κεντρικό σύνθημα "ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών" , οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την σημερινή επίθεση των ΗΠΑ, Γαλλίας και Μ. Βρετανίας στη Συρία. Παράλληλα ως ένδειξη διαμαρτυρίας έκαψαν τις σημαίες των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Γαλλίας μπροστά από τα κτίρια των αντίστοιχων πρεσβειών, αναγράφοντας μάλιστα με κόκκινη μπογιά το σύνθημα "φονιάδες"' , ενώ πέταξαν μπογιές στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Λαφαζάνης: Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν

Μετά την πυραυλική επίθεση στη Συρία η «Λαϊκή Ενότητα», παλαιστινιακές οργανώσεις και η «Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Συρία» πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα διαμαρτυρία έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Στην διαμαρτυρία παρευρέθηκε και ο Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος μιλώντας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τόνισε ότι «μετά την βρώμικη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας στην Συρία, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Οι ΗΠΑ και οι πρόθυμοι σύμμαχοί τους άνοιξαν ένα νέο εφιαλτικό πολεμικό κεφάλαιο στην περιοχή και τις πύλες της αβύσσου για τον κόσμο. Μόνο οι λαοί με τους φιλειρηνικούς αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες τους μπορούν να τους σταματήσουν.

Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου έχει κάνει κάτι που δεν θα τολμούσε καμία άλλη κυβέρνηση. Προσέφερε στις ΗΠΑ νέες βάσεις και διευκολύνσεις σε όλη την επικράτεια και τις παρέδωσε, με πρώτη την Σούδα, προς υποστήριξη από στεριά, αέρα και θάλασσα της παράνομης δυτικής ιμπεριαλιστικής επίθεσης στην Συρία. Δυστυχώς ο πολυπράγμων πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ έχει αναλάβει στην χώρα μας ρόλο χειρότερο του Πιουριφόι και έχει μετατραπεί σε ύπατο αρμοστή της ελληνικής αποικίας και του ελληνικού στρατιωτικού προτεκτοράτου.

Η παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου θάβει έτσι τα εθνικά μας συμφέροντα και βάζει απέναντί μας όσους θα έπρεπε να έχουμε δίπλα μας φίλους και συμμάχους, την Συρία και κυρίως την Ρωσία», ανέφερε ο Π. Λαφαζάνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις