Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποκτά αποχέτευση το Προάστιο της Πάτρας – Ποιες άλλες περιοχές θ΄ακολουθήσουν

Αποκτά αποχέτευση το Προάστιο της Πάτρας...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Χιλιάδες νοικοκυριά θ΄απαλλαγούν από τους βόθρους

Περιοχές της Πάτρας που ανήκαν σε Καποδιστριακούς Δήμους δεν ξέρουν εν έτη 2018 τι θα πει αποχέτευση και ακόμα «εξυπηρετούνται» με βόθρους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις γεμίζουν γρήγορα. Η εκκένωση ωστόσο μέσω βυτιοφόρων του Δήμου αργεί πολλές φορές αλλά έχει μικρότερο κόστος από τα ιδιωτικά, τα οποία «καίνε» την τσέπη. Μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτές τις περιοχές αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Προ ημερών , όπως ανακοίνωσε ο Δήμος ξεκίνησαν από την ΔΕΥΑΠ, οι εργασίες κατασκευής του δικτύου λυμάτων, στην περιοχή Παραλίας Προαστίου (Μποζαΐτικα, μεταξύ Χαράδρου και οδού Ευήνου), συνολικού μήκους 7.820 μέτρων και προϋπολογισμού 3.400.000 ευρώ.

Παράλληλα, δημοπρατούνται εντός του 2018 και τα παρακάτω έργα, συνολικού μήκους 90 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 46.665.000 ευρώ, που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ:

1) Αποχέτευση λυμάτων στις περιοχές Βραχναίϊκα, Μονοδένδρι, Ροίτικα, Μιντιλόγλι, Παραλία, Οβρυά, Σαραβάλι. Περιλαμβάνει δίκτυο λυμάτων συνολικού μήκους 58.050 μέτρων και προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ.

2) Έργα αποχέτευσης λυμάτων παραλιακής ζώνης Πατρών (Ακτή Δυμαίων) από Παπαφλέσσα μέχρι Γλαύκο, συνολικού μήκους 7.201 μέτρων και προϋπολογισμού 8.300.000 ευρώ.

3) Αποχέτευση λυμάτων περιοχής Aγ. Παντελεήμονα, πλαζ, μεταξύ των οδών Κανελλοπούλου και Ευήνου, συνολικού μήκους 6.185 μέτρων και προϋπολογισμού 3.450.000 ευρώ.

4) Βασικά έργα αποχέτευσης περιοχής Έξω Αγυιά στην περιοχή μεταξύ χειμάρρου Μειλίχου και οδού Κανελλοπούλου, συνολικού μήκους 10.169 μέτρων και προϋπολογισμού 6.600.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πατρέων σε ανακοίνωσή του, "με την κατασκευή των παραπάνω δικτύων προβλέπεται η σύνδεση δεκάδων χιλιάδων ιδιοκτησιών με το σύστημα αποχέτευσης και ως εκ τούτου η απαλλαγή τους από τους βόθρους και της διαχρονικής επιβάρυνσής τους για την αποκομιδή των βοθρολυμάτων.

Η σύνδεση των περιοχών Ρίου - Αγ. Βασιλείου – Οβρυάς – Μιντιλογλίου – Ροϊτίκων – Μονοδενδρίου και Βραχνεΐκων προϋποθέτει την κατασκευή της επέκτασης των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού, προϋπολογισμού 9.915.000 ευρώ, έργο το οποίο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η δημοπράτηση του έργου καθυστερεί με ευθύνη του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, διότι δεν έχει ολοκληρώσει μέχρι σήμερα τα πρότυπα τεύχη δημοπράτησης".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις