Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον ΧΥΤΑ Φλόκα σκουπίδια της Αιγιαλείας - Ξεκίνησε η αποκομιδή

Στον ΧΥΤΑ Φλόκα σκουπίδια της Αιγιαλείας...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

"Ώρα μηδέν" για τα σκουπίδια στην Αιγιαλεία

Σήμερα το μεσημέρι μεταφέρθηκαν τελικά σκουπίδια από την Αιγιαλεία στο ΧΥΤΑ του Φλόκα. Αν και αυτό που γνωρίζαμε ήταν ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών θα ξεκινούσε αύριο, ήδη στο ΧΥΤΑ του Φλόκα άφησαν σκουπίδια δύο απορριμματοφόρα.

13:02 Ξεκινά από αύριο, όπως όλα δείχνουν, η αποκομιδή των σκουπιδιών του Δήμου Αιγιαλείας. Άλλωστε μετά την αναφορά- καταγγελία που έγινε από τον Δικηγορικό Σύλλογο του Αιγίου ενώπιον της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Πατρών η εκτέλεσε της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είναι μονόδρομος.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, 12.000 τόνοι σκουπίδια θα μεταφερθούν σε ΧΥΤΑ της περιφέρειας.

1500 τόνοι στο Χ.Υ.Τ.Α. της 1 ης Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στη θέση «Κοχλαστή» του Δ. Ναυπάκτου -

3500 τόνοι στο Χ.Υ.Τ.Α. της 2 ης Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στη θέση «Μονοδένδρι» του Δ. Αγρινίου -

5500 τόνοι στο Χ.Υ.Τ.Α. της 3ης Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στη θέση «Κακοπετριά» του Δ. Ακτίου – Βόνιτσας

1000 τόνοι στο Χ.Υ.Τ.Α. της 4 ης Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στην περιοχή «Συλλόγου Ακτημόνων Αγ. Συμεώνος» του Δ. Ι.Π. Μεσολογγίου

500 τόνοι στο Χ.Υ.Τ.Α. της 2ης Δ.Ε. Αχαϊας στη θέση «Κάτω Βάθρες ή Γκούντα» του Δ. Δυτικής Αχαΐας.

 

Παρά τις αντιδράσεις η Δυτ. Αχαΐα θα δεχθεί υα σκουπίδια της Αιγιαλείας

Στην αναφορά- καταγγελία του ο Δικηγορικός Σύλλογος ανέφερε ότι:

"Με έκπληξη διαπιστώσαμε από σχετικό δημοσίευμα ότι το Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ Δυτικής Αχαϊας αποφάσισε ομόφωνα να μη δεχθεί τα απορρίμματα καθώς ο ΧΥΤΑ δεν μπορεί να δεχθεί, κατά τους ισχυρισμούς τους, απορρίμματα για τεχνικούς λόγους.

Σε επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου με τον Πρόεδρο του Δ.Σ του ανωτέρω ΦΟΔΣΑ κο Σπ. Τραχάνη, δεν εδόθη απάντηση για την υφή του επικαλούμενου τεχνικού προβλήματος και στην εύλογη απορία αν λειτουργεί ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ λόγω του τεχνικού προβλήματος που επικαλείται,  η απάντηση ήταν πως λειτουργεί!!!

 

Παραμένουν στο ΧΥΤΑ οι κάτοικοι της Αιγιαλείας

Η ανωτέρω απόφαση σύμφωνα με το Δημοσίευμα αντιβαίνει ευθέως στα ορισθέντα και διαταχθέντα δυνάμει της ανωτέρω απόφασης και επισύρει ως αναφέρουμε ανωτέρω ποινικές ευθύνες. Δεν υφίσταται διακριτική ευχέρεια κανενός οργάνου ή Υπηρεσίας αναφορικά με την αποδοχή ή μη και εφαρμογή της ανωτέρω απόφαση, ούτε μπορεί να γίνεται επίκληση τεχνικών λόγων αφού ήδη με την ανω απόφαση έχει ήδη κριθεί η καταλληλότητα και προσφορότητα των αναφερομένων χώρων υποδοχής.

Για τους ανωτέρω λόγους ζητάμε τη συνδρομή σας ως και κάθε συναρμόδιας εισαγγελίας των χώρων υποδοχής των απορριμμάτων με βάση το ανωτέρω ΦΕΚ, ώστε να επιτευχθεί η άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς η υγεία των πολιτών βρίσκεται σε άμεσο και πρόδηλο κίνδυνο. Σε περίπτωση δε που διαπιστωθεί οποιαδήποτε μορφή άρνησης εφαρμογής της άνω αποφάσεως από εσάς και τις συναρμόδιες εισαγγελίες, ζητούμε την άμεση άσκηση ποινικής διώξεως κατά των υπευθύνων και την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας λαμβανομένου υπ’ όψιν και του άμεσου κινδύνου που υφίσταται η δημόσια υγεία".

Όπως ανέφερε στο thebest.gr o Πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου του Αιγίου, Γιώργος Μπέσκος: Αναμένουμε από αύριο να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών. Μετά από δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει σήμερα θα οριστεί ποια θα είναι η μεταφορική εταιρεία που θα αναλάβει να μεταφέρει τα σκουπίδια στους ΧΥΤΑ που έχει ορίσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν και να εκτελέσουν αυτή την απόφαση. Διαφορετικά θα υπάρξουν ποινικές διώξεις, αυτόφωρες διαδικασίες και άλλες καταστάσεις στις οποίες δε πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που θα ήθελε να μπει.

Είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν και να εκτελέσουν αυτή την απόφαση

Εάν η Εισαγγελέας δεν έπαιρνε αυτή την απόφαση θα γινόμασταν χειρότερα από αυτό που είχε γίνει ο πύργος όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Από τη άλλη ο Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αχαΐας Σπύρος Τραχάνης εξήγησε ότι αυτό που υπήρχε δεν ήταν απόφαση να μη δεχτούν τα σκουπίδια αλλά ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο ήταν αντίθετοι με την απόφαση της Αποκεντρομένης Διοίκησης.

Στο... πουθενά τα σκουπίδια της Αιγιαλείας! Κάτοικοι αντιστάθηκαν στα ΜΑΤ, κρατούν κλειστό το ΧΥΤΑ

"Πρόκειται για μία λάθος απόφαση. Από τη μεριά μας δε μπορούμε να μην υπακούσουμε σε αυτή αλλά τονίζουμε ότι υπάρχουν τεχνικοί λόγοι εξαιτίας των οποίων δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε και σκουπίδια της Αιγιαλείας. Ήδη διαχειριζόμαστε σκουπίδια των Καλαβρύτων, της Δυτ. Αχαΐας , του Ερύμανθου και της Πάτρας.

 

Δεν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε και σκουπίδια από άλλες περιοχές καθώγς δεν τπάρχει προγραμματισμός γι΄αυτό

Για να δεχτούμε και σκουπίδια από άλλες περιοχές θα πρέπει να υπάρχει ένας προγραμματισμός. Δε μπορεί ξαφνικά να καλείσαι να κάνεις κάτι διαφορετικό απ0ό αυτό για το οποίο έχεις προετοιμαστεί. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα με την ροη των στραγγιδίων το οποίο δεν έχει αντιμετωπιστεί και οφείλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί" ανέφερε.

Αύριο στη 1 θα βρεθεί με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Αχαΐας Απόστολο Κατσιφάρα, μετά από πρόσκληση  του Πάνου Σκουρλέτη, στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συζητηθεί η διαχείριση των σκουπιδιών στην Αιγιαλεία και της κατάστασης που έχει προκύψει.

Οι κάτοικοι της Αιγιαλείας παραμένουν στο ΧΥΤΑ του Δήμου και δεν έχουν σκοπό να φύγουν από εκεί αν δε δουν να ολοκληρώνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις