Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

«Λόγω Τιμής» και αναμνήσεις μιας άλλης εποχής - Πώς ήταν τότε η Πάτρα - BINTEO

«Λόγω Τιμής» και αναμνήσεις μιας άλλης ε...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η αγαπημένη σειρά σε επανάληψη


Το πρώτο επεισόδιο της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς "Λόγω Τιμής", που έχει γυριστεί και στην Πάτρα, προβλήθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρα μέσα από τη συχνότητα του Mega.

Είκοσι δύο σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη προβολή (Σεπτέμβριος του 1996)  του πρώτου επεισοδίου, η επανάληψη του σίριαλ, φέρνει αναμνήσεις από τα γυρίσματα σε πολλούς Πατρινούς που συμμετείχαν ως κομπάρσοι, αλλά και σε αυτούς που τότε την παρακολουθούσαν φανατικά.

Το "Λόγω Τιμής" επιστρέφει 20 χρόνια μετά στην ... - The Best News

Πάτρα: Το "Λόγω Τιμής" γίνεται Δωμάτιο Απόδρασης ... - The Best News

Η υπόθεση γνωστή. Μια παρέα παιδιών από την Πάτρα, διαφορετικοί χαρακτήρες με ξεχωριστές κλίσεις ο καθένας, δίνουν λόγο τιμής ότι θα μείνουν για πάντα δεμένοι ό,τι αντιξοότητες κι αν αντιμετωπίσουν. Ο Μάνος, η Ηρώ, η Μάνια, ο Μιχάλης, η Αθηνά, ο Άρης και ο Βασίλης θα χαθούν στην καθημερινότητα και τις έννοιες της Αθήνας, θα μαλώσουν, θα απογοητευτούν, θα ερωτευθούν, μα στο τέλος και πάλι ενωμένοι θα πορευτούν στους δρόμους της ιδιαίτερης πατρίδας τους,

Τα γυρίσματα έγιναν στο Παλαιό Αρσάκειο στη Μαιζώνος, στην Παντανάσσης, όπου ήταν το σπίτι του Άλκη Κούρκουλου (Ψηλός), στην Τριών Ναυάρχων, στην Αλάμπρα στα Ψηλά Αλώνια, στο Ρίο, στο τέρμα της Αγίου Νικολάου, στη διάρκεια της νυχτερινής ποδαράτης του Πατρινού Καρναβαλιού του 1997, καθώς και σε άλλες γωνιές της Πάτρας.

 

Ξαναβλέποντάς το σήμερα συνειδητοποιείς ότι δεν υπήρχαν κινητά, τα μυστικά προδίδονταν μέσω σταθερών τηλεφώνων, όπου κάποιος σήκωνε τη δεύτερη συσκευή, στα καφενεία διάβαζαν εφημερίδες, ενώ η μόδα της εποχής, σήμερα, μάλλον μας φαίνεται αστεία..

Πρόκειται για μια εποχή όπου το μετρό της Αθήνας δεν έχει ολοκληρωθεί, η Πάτρα συνδέεται με την Αθήνα και τον Πειραιά με τρένο απευθείας, υπάρχει μόνο το παλιό λιμάνι, ενώ η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου είναι ακόμα μακέτα. Επίσης, η πλατεία Γεωργίου, δεν έχει ανακατασκευαστεί.

 

Το σενάριο είναι της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, η σκηνοθεσία του Πατρινού Λάμπη Ζαρουτιάδη και η  μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Πρωταγωνιστούσαν οι Άλκης Κούρκουλος (Μάνος) , Βίκυ Βολιώτη (Ηρώ), Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Μιχάλης) Χριστίνα Αλεξανιάν (Μάνια) , Δημήτρης Αλεξανδρής (Βασίλης) , Γιώργος Πυρπασόπουλος (Άρης) Αγγελική Δημητρακοπούλου (II) (Αθηνά).

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight