Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

H Μαρίνα Αμπράμοβιτς θα αφήσει 1 εκ. volts να περάσουν από το κορμί της

H Μαρίνα Αμπράμοβιτς θα αφήσει 1 εκ. vol...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Στο επόμενο project της

Ένα ζωντανό έργο τέχνης θα γίνει ξανά η εκκεντρική εικαστικός Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Μάλιστα στο νέο της εγχείρημα θα φλερτάρει με το θάνατο αφού θα αφήσει 1 εκ. volt να περάσουν από το σώμα της, με τελικό στόχο να σβήσει ένα κερί, απλώς δείχνοντας το.

Στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών το 2020, οπότε και για πρώτη φορά θα παραχωρηθούν οι χώροι της σε γυναίκα καλλιτέχνη

Σύμφωνα με τους Times, αυτή τη στιγμή η Αμπράμοβιτς συνεργάζεται με την εταιρεία Factum Arte, η οποία δημιουργεί ένα ειδικό μηχάνημα επεξεργασίας του ηλεκτρισμού, το οποίο θα χρησιμοποιήσει η καλλιτέχνις σε αυτό το εγχείρημά της. Πρόκειται για ένα μηχάνημα εμπνευσμένο από τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στην φωτογραφία Kirlian του 19ου αιώνα, όπου χρησιμοποιήθηκαν βολτ για την εκτύπωση φωτογραφιών.

«Αν διοχετευθεί σωστά το ηλεκτρικό ρεύμα που θα διέρχεται από τα ακροδάχτυλα της, θα μπορεί να σβήσει ένα κερί από απόσταση ενός μέτρου», εξηγεί στην εφημερίδα, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Factum Arte, Adam Lowe. Η περφόρμανς θα συμπληρώνεται από ένα γυάλινο τραπέζι φτιαγμένο από πραγματικά δάκρυα και από μία κρήνη που θα έχει το σχήμα του σώματός της και θα αναβλύζει αίμα.

Τα τρία αυτά στοιχεία έχουν ήδη κάνει τους κριτικούς τέχνης ανά τον κόσμο να μιλούν για την πιο τρομακτική ίσως απόπειρα της Αμπράμοβιτς μέχρι τώρα.

Πηγή: dazeddigital.con

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις