Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η ιστορία της κοπέλας που έπαθε εγκεφαλικό στα 23 και σήμερα είναι personal trainer-ΦΩΤΟ

Η ιστορία της κοπέλας που έπαθε εγκεφαλι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πώς άλλαξε η ζωή της

Τη συγκλονιστική ιστορία της αφηγήθηκε η Ally Berlin που πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και σε ηλικία 23 ετών έπαθε εγκεφαλικό. Σήμερα είναι personal trainer και βοηθάει γυναίκες να δουν πόσο δυνατές είναι πραγματικά.

Τη στιγμή που έπαθε το εγκεφαλικό έπλενε τα πιάτα στο σπίτι της, όταν συνειδητοποίησε ότι έβγαινε αφρός από το στόμα της. Νόμιζε πως ήταν σε όνειρο, οπότε πήρε μία πετσέτα και σκούπισα το πρόσωπό της, πριν ρωτήσει τι καιρό είχε έξω – όμως δεν μπορούσε να μιλήσει. Βγήκε κάποιος ήχος, αλλά δε σχημάτιζε λέξη.

Είχε πάθει εγκεφαλικό, αλλά κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί

 

«Ξαναπροσπάθησα, και συνέβη το ίδιο. Προσπάθησα να πάρω τηλέφωνο το φίλο μου, αλλά δε γινόταν να ξεκλειδώσω το κινητό μου. Ήταν σαν να είχε μπλοκάρει ο εγκέφαλός μου, ήξερα τι έπρεπε να πατήσω αλλά τα δάχτυλά μου δεν συνεργάζονταν», δήλωσε η Ally Berlin στο Harper’s Bazaar.

Μετά από άπειρες προσπάθειες, κατάφερε να πληκτρολογήσει τον αριθμό του. Της είπε να πάει στο νοσοκομείο που βρισκόταν μόλις μερικά τετράγωνα από το διαμέρισμα της τότε 23χρονης, και συναντήθηκαν εκεί. Όταν τον αντίκρισε να την περιμένει, συνειδητοποίησε ότι όλα ήταν πραγματικά.

Όλοι οι γιατροί τη ρωτούσαν εάν έκανε τακτικά χρήση ναρκωτικών, αλλά η απάντηση ήταν πάντα αρνητική. Την έστειλαν σε άλλο νοσοκομείο, όπου ο ειδικός την καθησύχασε λέγοντας ότι απλώς είχε μία κρίση πανικού και χρειαζόταν ύπνο.

Το επόμενο πρωί, όμως, αποφάσισε να συμβουλευτεί έναν νευρολόγο. Φυσικά η πρώτη ερώτηση αφορούσε την κατανάλωση ουσιών, αλλά η διάγνωση διέφερε. Είχε πάθει εγκεφαλικό, αλλά κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί.

when you’re so effing ready for whatever the universe is about to throw at you ????????‍♀️???????? #allyberlin #leggo @shittyphotographer__

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ally (@ally__berlin) στις 5 Απρ, 2018 στις 9:31 πμ PDT

when you try to look cute after a 2 hour workout ????????‍♀️???? #dyinginside ???? #allyberlin #warriorstyle @warriorstylenyc

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ally (@ally__berlin) στις 1 Απρ, 2018 στις 12:05 μμ PDT

Μπορεί να είχε τη δυνατότητα να περπατήσει, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο. Έπεφτε συνεχώς και κούτσαινε, ελπίζοντας να νομίζουν όλοι ότι ήταν αθλήτρια που είχε κάποιον τραυματισμό στην προπόνηση.

Μετά από μεγάλο αριθμό φυσικοθεραπειών κατάφερε να μάθει από την αρχή ότι «πρώτα πατάμε τη φτέρνα, μετά τα δάχτυλα».

 

«Πονάει να παίρνεις δίπλωμα Τέχνης, και είσαι πια ανίκανη να ζωγραφίσεις»

Μετά τα πόδια, σειρά είχαν τα χέρια. «Ξέρετε τι πονάει περισσότερο; Να παίρνεις δίπλωμα Τέχνης, και είσαι πια ανίκανη να ζωγραφίσεις», είπε στο Harper’s Bazaar. Δεν μπορούσε να γράψει καλά, πόσο μάλλον να κάνει αυτό που πραγματικά αγαπούσε. Ποτέ, όμως, δεν τα παράτησε. Ξεκίνησε σιγά-σιγά, αντιγράφοντας εικόνες. Όταν σκεφτόταν να σταματήσει, θυμόταν πόσο καλή ήταν στο παρελθόν και έπαιρνε δύναμη.

Κατάλαβε επίσης ότι ακόμα και στις πιο απλές δραστηριότητες,  υπήρχε δυσκολία. Το να πίνει νερό, να βάζει κραγιόν, να κόβει κάτι με ψαλίδι, να πίνει νερό χωρίς να της χύνεται – όλα φάνταζαν ακατόρθωτα. Επίσης, ξεκίνησε λογοθεραπεία. Ένιωθε χαζή - δεν μπορούσε να διαβάσει απλές προτάσεις, που σε ένα 7χρονο παιδί θα φαίνονταν πανεύκολες.

Μερικούς μήνες αργότερα, κατέρρευσε στο ντους. Ξαναβρέθηκε στο νοσοκομείο, και οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι είχε σοβαρές αρρυθμίες, τις οποίες προκάλεσε ο υπερθυροειδισμός της. Έβαλαν ένα μικρό τσιπ στο στήθος της, κάτω από το δέρμα, κάτι που σήμαινε ότι η διαδικασία επαναφοράς της θα καθυστερούσε περισσότερο. Αισθάνθηκε αδύναμη, αλλά πείσμωσε περισσότερο.

Την επόμενη χρονιά, έφτασε σε σημείο να μη χρειάζεται βοήθεια από κανέναν ειδικό. Ένιωθε ολοένα και περισσότερο άνετα με τον εαυτό της και απέκτησε –σχεδόν- την αυτοπεποίθηση που είχε και πριν. Βέβαια, οι μέρες που δεν ήθελε να σηκωθεί από το κρεβάτι ήταν πολλές, όμως πάντα το έκανε.

how I wake up in the morning knowing I ate sweet potato fries at midnight ???? ???? ????????‍♀️ #liveyourbestlife #allyberlin

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ally (@ally__berlin) στις 31 Μάρ, 2018 στις 10:45 πμ PDT

«Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που έπαθα εγκεφαλικό. Ναι, ακόμα έχω μερικά θεματάκια: Όταν είμαι εξαντλημένη, μπερδεύω τα λόγια μου. Δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα μαζί. Αλλά δεν μπορώ να παραπονιέμαι, έμαθα πόσο με αγαπάει το σώμα μου. Εκείνο και ο εγκέφαλός μου, δούλεψαν πολύ σκληρά για να αναρρώσουν.

 

«Την πρώτη φορά που περπάτησα χωρίς πατερίτσες έκλαψα»

Το σώμα σου είναι ο ναός σου, να του φέρεσαι καλά. Την πρώτη φορά που περπάτησα χωρίς πατερίτσες έκλαψα – δε θα αναφέρω τι έκανα όταν κατάφερα να τρέξω», λέει σήμερα.

Κάνοντας γυμναστική, παίρνει δύναμη για να συνεχίσει. Το πάθος της για την υγεία και τον αθλητικό τρόπο ζωής δε θα ήταν το ίδιο, εάν δεν είχε περάσει εκείνη την περιπέτεια. Πλέον, η Ally Berlin εκμυστηρεύεται στο Harper’s Bazaar ότι το μόνο που επιθυμεί, είναι να εμπνεύσει τους άλλους. Να τους βοηθήσει να καταλάβουν πόσο δυνατοί είναι – σωματικά και πνευματικά.

because #tbt and this New York slush is really making me wish I was in Greece ????☀️ ????????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ally (@ally__berlin) στις 8 Μάρ, 2018 στις 1:06 μμ PST

Πηγή:harpersbazaars

Φωτογραφίες από το instagram

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight