Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Κυλλήνη παραμένουν οι 64 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Γλύφα Ηλείας – Ποια η τύχη τους

   Στην  Κυλλήνη παραμένουν οι 64 πρόσφυ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ταυτοποίηση των στοιχείων τους

Σε αίθουσα αναμονής του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης παραμένουν οι 64 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν χθες από το Λιμενικό, μέσα σε ιστιοφόρο, στη Γλύφα Ηλείας, σε μια προσπάθεια να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα.

Το Λιμενικό Σώμα επίσης, συνέλαβε τρεις Ουκρανούς ως διακινητές τους , οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες από Συρία, Ιράν, Ιράκ , Αφγανιστάν είναι περίπου 25 παιδιά.

Όπως λέει στο thebest.gr o Δήμαρχος Κυλλήνης Ανδραβίδας Ναμπίλ  Ιωσήφ Μόραντ, ολοκληρώνεται η διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων τους και όπως προκύπτει οι περισσότεροι διαθέτουν έγγραφα για την προσωρινή παραμονή τους στη χώρα, ενώ γύρω στα 25 άτομα στερούνται εγγράφων. Για όσους κριθεί ότι πρέπει να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας, η λύση, αναφέρει ο κ. Μοραντ δεν θα είναι η Μυρσίνη Ηλείας καθώς δεν υπάρχει χώρος.

Χθες Ερυθρός Σταυρός, Λιμενικό Ταμείο, Δήμος και 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας φρόντισαν για την παροχή φαγητού, νερού, σκεπασμάτων στους πρόσφυγες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα τεσσάρων (64) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη των τριών (03) αλλοδαπών φερόμενων διακινητών τους.

Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Γλύφας Ηλείας, ιστιοφόρο σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, ενώ στο σημείο κατέπλευσαν προς παροχή συνδρομής δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, οι ανωτέρω επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν στα πλωτά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Κυλλήνης, όπου συνελήφθησαν τρεις (03) αλλοδαποί, μέλη πληρώματος του ιστιοφόρου σκάφους, φερόμενοι ως οι διακινητές.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης του Λιμεναρχείου Κατάκολου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ως άνω σκάφος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις