Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προσωρινή στέγη στην Κυλλήνη για τα παιδιά, τις έγκυες και τους μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Κυλλήνης- ΦΩΤΟ

Προσωρινή στέγη στην Κυλλήνη για τα παιδ...

Από την Αθήνα, στη Λευκάδα κι από εκεί στα ανοιχτά με ιστιοφόρο μέχρι να εντοπιστούν...

Μετά από μεγάλη επιχείρηση, λιμενικοί έφθασαν στη σύλληψη τριών Oυκρανών διακινητών μεταναστών που προσπάθησαν να περάσουν λάθρα στην Ιταλία 64 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες από Ιράν, Ιράκ και Συρία ήρθαν με βαν από την Αθήνα και στη συνεχεία προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε ιστιοφόρα με κατεύθυνση την Ιταλία.

Συνέλαβαν διακινητές μεταναστών που ταξίδευαν με ιστιοφόρα προς Ιταλία - Στην Κυλλήνη οι πρόσφυγες, ανάμεσά τους 24 παιδιά και μία έγκυος

Αξίζει να αναφέρουμε πως μεταξύ των μεταναστών βρίσκονταν και 24 ανήλικα παιδιά -16 αγόρια και 8 κορίτσια- όπως επίσης και μια έγκυος γυναίκα.

Οι λιμενικοί με σκάφη από Ζάκυνθο, Κυλλήνη και Κατάκολο, αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν, εντόπισαν και συνέλαβαν στα ανοικτά τους διακινητές.

Οι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης ενώ ήδη αναζητείται προσωρινός χώρος φιλοξενίας τους σε Πάτρα και Πύργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από την Αθήνα, στην Λυγιά και αργά τη νύχτα επιβιβάστηκαν στο ιστιοφόρο που τους περίμενε εκεί με τους τρεις Ουκρανούς διακινητές ως πλήρωμα.

Τα 69 άτομα στοιβάχτηκαν στην καμπίνα και στο κατάστρωμα του σκάφους και μόλις απέπλευσαν έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους που ενημέρωσαν τις Λιμενικές Αρχές.

Το Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου Κατακόλου Ν/Γ 516 απέπλευσε άμεσα απο το Κατάκολο για τη Λυγιά, όπου στα ανοιχτά εντόπισε το σκάφος και το οδήγησε στο κοντινό λιμάνι της Κυλλήνης, τα ξημερώματα.

Εκεί κρατούνται προσωρινά για έλεγχο οι παράτυποι μετανάστες.

Ο δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, με τον δήμαρχο και πρόεδρο Ναμπιλ Μοράντ, κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Δόθηκε η απαραίτητη φροντίδα στους παράτυπους μετανάστες και κυρίως στα παιδιά και τις γυναίκες, όπου κατά δήλωσή τους δύο εξ αυτών είναι έγκυες.

Έχει κινητοποιηθεί και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το παράρτημα Αμαλιάδας για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

Το έργο των Λιμενικών Αρχών συντονίζει ο Λιμενάρχης Κατακόλου Δημήτρης Παπαηλίου.

Στο κτίριο του Λιμενικού Ταμείου, διαμορφώθηκε χώρος για την προσωρινή παραμονή τους.

Στην Κυλλήνη μετέβει και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, προκειμένου να συντονίσει από την πλευρά τις Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες. Η σίτισή τους αναμένεται να καλυφθεί από την 117 ΠΜ Ανδραβίδας.

Απο την πλευρά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας έχει υπάρξει μέριμνα για τα διοικητικά μέτρα που προβλέπονται να ληφθούν σε τέτοια περίπτωση...

*Bιντεο από patrisnews

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις