Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τέλη Μαΐου θα βγει στην Ελλάδα το περιπετειώδες θρίλερ "7 Μέρες στο Έντεμπε"

Τέλη Μαΐου θα βγει στην Ελλάδα το περιπε...

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, περιγράφει μία αεροπειρατεία στα μέσα του '70

Στις 31 Μαΐου 2018 θα βγει τελικά στις Ελληνικές αίθουσες το περιπετειώδες θρίλερ «7 Μέρες στο Έντεμπε – 7 Days in Entebbe» που έχει σκηνοθετήσει ο 50χρονος Βραζιλιάνος δημιουργός José Padilha.

Το θρίλερ αυτό δράσης, διάρκειας 107 λεπτών, Αμερικανικής παραγωγής, έκανε την πρεμιέρα του τον περασμένο Φεβρουάριο στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Σκηνοθεσία: José Padilha (Χρυσή Άρκτος Καλύτερης ταινίας στο Βερολίνο για το «Tropa de elite», το 2008).

Σενάριο:  Gregory Burke

Με τους: Daniel Brühl, Rosamund Pike, Eddie Marsan, Lior Ashkenazi, Denis Menochet, Ben Schnetzer.

Η 39χρονη σταρ Rosamund Pike που προτάθηκε για Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου για το θρίλερ "Το Κορίτσι που εξαφανίστηκε" όπου έπαιξε πλάι στον Μπεν Άφλεκ, πρωταγωνίστησε φέτος στο πολύ καλό γουέστερν "Hostiles - Ταξιδεύοντας με τον εχθρό μου" που προβλήθηκε και στην Πάτρα, στη Βέσο Μάρε. Στο "Hostiles" πρωταγωνιστούσε ο Κρίστιαν Μπέιλ.

Σύνοψη:

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα η  ταινία «7 Μέρες στο Έντεμπε»,  αφηγείται  μια σοκαριστική τρομοκρατική ενέργεια που οδήγησε σε μια από τις πιο τολμηρές αποστολές διάσωσης ομήρων στην ιστορία.

Το καλοκαίρι του 1976, ένα αεροπλάνο της Air France που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Tel Aviv του Ισραήλ στο Παρίσι, μέσω Αθήνας, καταλαμβάνεται εν μέσω πτήσης από τέσσερις  αεροπειρατές: δύο Παλαιστίνιους και δυο ακραίους Γερμανούς σοσιαλιστές. Όταν το αεροπλάνο εκτρέπεται σε ένα εγκαταλειμμένο τερματικό σταθμό του αεροδρόμιου του Έντεμπε στην Ουγκάντα, οι τρομοκρατημένοι  επιβάτες μετατρέπονται σε αντικείμενα διαπραγμάτευσης σε ένα θανάσιμο πολιτικό αδιέξοδο.

Καθώς η πιθανότητα να βρεθεί μια διπλωματική λύση καταρρέει, η Ισραηλινή κυβέρνηση θέτει σε ενέργεια ένα εξωφρενικό σχέδιο απελευθέρωσης των ομήρων πριν να είναι πολύ αργά. Συνδυάζοντας γλαφυρές ιστορικές λεπτομέρειες και έντονο σασπένς, το «7 Μέρες στο Έντεμπε» είναι μια δυνατή απεικόνιση της διεθνούς κρίσης που συγκλόνισε τον κόσμο, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εταιρείας Σπέντζος Φιλμ.

Η ταινία έχει ήδη βγει στις αίθουσες της Βορείου Αμερικής (οι εισπράξεις της έχουν φτάσει τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια) ενώ 11/5/2018 θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αναμένεται να δούμε το φιλμ και στην Πάτρα στην αρχή του καλοκαιριού.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture